Олександр Турчинов: Кадрове оновлення є одним із найважливіших пріоритетів реформи МВС
середа, 22 жовтня 2014, 03:00

Ми маємо колосальний потенціал для оновлення силових структур, і, у першу чергу, Міністерства внутрішніх справ України.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов у середу під час розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України, де обговорюється питання концепції реформування цього відомства.

О.Турчинов наголосив, що для цього є «колосальний резерв підготовлених кадрів» - офіцери Національної гвардії України, добровольчих батальйонів і спецпризначенців МВС, які «героїчно зарекомендували себе під час виконання конституційних обов’язків, бойових дій у зоні проведення АТО».

«Саме ці герої, які пройшли колосальні випробування, і є нашим золотим резервом, резервом оновлення системи», - зазначив керівник Парламенту, наголосивши, що ці люди, маючи досвід бойових дій, «пройшли перевірку, яку неможливо пройти ані на детекторі брехні, ані в будь-яких «кабінетних» установах».

Окрім того, О.Турчинов наголосив, що дуже легко втратити повагу, але повернути її достатньо важко. У цьому контексті він висловив сподівання, що МВС, яке розпочало структурні масштабні реформи, відновить повагу і довіру суспільства. «І представників МВС наші громадяни сприйматимуть не як загрозу для себе, а як надійних захисників життя, прав, власності і правопорядку», - сказав він.

Голова Верховної Ради висловив переконання, що тема сьогоднішнього обговорення «стане дороговказом та реальним планом дій найближчого часу, і це не залишиться теоретичним надбанням, а перейде у практичну площину нашого життя».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua