Олександр Турчинов: Комплексного реформування потребує весь сектор правоохоронних органів
середа, 22 жовтня 2014, 13:55

Комплексного реформування потребує весь сектор правоохоронних органів.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов у середу під час розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України, де обговорюється питання концепції реформування цього відомства.

«Ми не можемо сьогодні говорити виключно про окреме реформування МВС, тому що тоді реформа завершиться не починаючись», - сказав він, наголосивши, що необхідно розглядати реформування в комплексі «всього сектору безпеки, всіх правоохоронних органів».

Разом з тим, О.Турчинов підкреслив, що головне для успішного проведення реформ - «збалансований підхід до всього сектору безпеки України».

«Ми не можемо повторювати досвід деяких авторитарних країн, де міліцію просто перейменували на «поліцію», і на цьому реформування завершилось. Це не наш шлях. Справа не в назві, хоча і назва буде змінюватись», - зазначив він.

У цьому контексті керівник Парламенту нагадав, що кілька днів тому підписав новий закон про прокуратуру, «який дуже важко приймався у Верховній Раді, і надіслав його на підпис Президенту».

Згідно з цим законом, прокуратура позбавляється функцій загального нагляду та слідчих функцій, «тобто змінюється весь сектор безпеки».

«Всі правоохоронні органи будуть змінюватись, і цей шлях ми повинні пройти організовано і достатньо швидко», - додав О.Турчинов.

Він нагадав, що незабаром повинно з‘явитись декілька нових, «дуже важливих правоохоронних органів з надзвичайно відповідальними функціями», зокрема, Антикорупційне бюро та Національне бюро розслідувань, яке повинно взяти на себе функції слідства.

«Принципово важливим є, щоб тези, озвучені в сьогоднішній доповіді Міністра внутрішніх справ щодо реформування, лягли в конкретні законодавчі акти», - сказав керівник Парламенту, пояснивши, що перші зміни до законодавства, підготовані МВС, «вже за годину будуть розглядатись на засіданні Кабінету Міністрів України».

«Це і зміни до закону про міліцію, і про структуру МВС тощо», - додав він, зазначивши, що приймати ці закони вже буде нова Верховна Рада.

«Сподіваюсь, більшість буде в цій Верховній Раді демократична та патріотична, яка з розумінням ставитиметься до відповідальності перед українським народом за проведення непопулістських реформ, які посилять систему оборони та захисту правопорядку в нашій країні», - додав він, висловивши сподівання, що команда МВС, яка розпочала ці реформи, їх і завершить.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua