Арсеній Яценюк привітав Патріарха Філарета з річницею інтронізації (фото)
середа, 22 жовтня 2014, 18:00

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк привітав Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з річницею інтронізації.

Арсеній Яценюк відзначив внесок Патріарха в розбудову Церкви та української держави: «Те, скільки Ви і Церква зробила, щоб Україна була Державою з великої літери і щоб українці відчули себе громадянами європейської країни, -  оцінено сьогоденням і буде оцінено істориками».

Він побажав Предстоятелеві УПЦ КП «ще більше сил, ще більше впевненості, ще більше молитов за Україну»: «Ви молитеся, і ми отримуємо сили і впевненість в тому, що все правильно робимо».

Патріарх Філарета підкреслив, що очолювана ним Церква всебічно підтримує зусилля Уряду України зі зміцнення обороноздатності країни, розвитку її економічного потенціалу, звільнення від російського газового зашморгу. Особливо високо Патріарх оцінив дії Уряду з облаштування державного кордону і здійснення проекту «Стіна», а також послідовність у боротьбі з корупцією. Предстоятель УПЦ КП завірив, що Церква рішуче підтримує цю боротьбу і повідомив: Синод щойно ухвалив рішення не допускати до причастя тих, хто братиме і даватиме хабарі.

Патріарх також висловив спільну позицію єпископату УПЦ КП з приводу парламентських виборів: Церква молиться за чесні і прозорі вибори і закликає голосувати на них за тих, хто обстоює Україну, її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, справами сприяє розваитку і процвітанню своєї Вітчизни.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua