Після руйнації режиму Януковича парламент сьомого скликання зміг ухвалити дуже важливі для країни закони, - Олександр Турчинов (відео)
четвер, 23 жовтня 2014, 03:00

Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов заявив, що «після руйнації режиму Януковича  парламент сьомого скликання зміг ухвалити дуже важливі для країни закони».  

Про це спікер Парламенту  сказав у ефірі 24-го каналу. 

«У Верховної Ради 7-го скликання дуже важка історія. Було два етапи у діяльності цього Парламенту. Перший, коли він працював в умовах формування у країні авторитарного, навіть тоталітарного режиму, чим займався Янукович і його команда. І квінтесенцією діяльності Верховної Ради стало голосування 16 січня , коли хотіли жорстко обмежити громадянські права в Україні», - сказав Турчинов. 

Однак, за його словами, після перемоги Майдану, після руйнації  режиму Януковича, вдалося сформувати нову більшість і Парламент достатньо ефективно кілька місяців працював. 

«Починаючи від синхронної ратифікації угоди з Європейським Союзом,  - це ми робили разом з європейським Парламентом. Це і питання оновлення влади – питання люстрації, і боротьба з корупцією, це і забезпечення обороноздатності країни. І, безмовно, ми почали працювати з того, що відновили зруйновану Януковичем Конституцію», - розповів спікер. 

Він також нагадав, що один із рішень цього Парламенту стало створення суспільного телебачення в Україні. 

«Цей закон пролежав у парламентських шухлядах понад десять років. І тільки змогли його прийняти і проголосувати. Це ж саме стосується і закону про вищу освіту, який забезпечує світові стандарти для роботи наших навчальних закладів, а це майбутнє нашої країни», - наголосив Голова Верховної Ради.

Олександр Турчинов закликав не вірити «у популістичні примари».

«Треба довіряти тим, хто здатен працювати. Я переконаний, що саме таких оберуть до нової Верховної Ради, яка продовжить позитивні законодавчі зміни, розпочаті наприкінці каденції Парламенту сьомого скликання», - заявив один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua