Голосуючи, виборець має оцінювати, чи готовий лідер партії очолити країну, - Олександр Турчинов (відео)
четвер, 23 жовтня 2014, 03:00

Голова Верховної Ради, один з лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов вважає, що виборці, приймаючи рішення про підтримку певної політичної сили на виборах до парламенту, мають оцінити, чи готовий лідер партії очолити країну.

Про це він сказав в ефірі каналу «24» в середу, 22 жовтня. Відповідаючи на питання ведучої щодо перспективи обрання на посаду прем’єр-міністра Арсенія Яценюка після парламентських виборів, Олександр Турчинов назвав питання формування нового уряду дуже важливим.

«Для експериментів у нас немає ані можливості, ані ресурсів. Нам протистоїть дуже сильний і небезпечний ворог, війна не завершена, треба захищати країну, і в цих умовах нам треба розбудовувати країну, проводити реформування економіки та соціальної сфери», - наголосив спікер парламенту.

«Уряд Яценюка взяв на себе дуже амбіційні зобов’язання протягом трьох років підготувати Україну до вступу до Європейського Союзу. А це – не тільки зобов’язання, це в першу чергу стандарти – соціальні, економічні, це – серйозні питання», - додав Олександр Турчинов.

Він зазначив, що, голосуючи на позачергових виборах до Верховної Ради, виборці фактично голосують за лідера тієї чи іншої політичної сили, який претендує на посаду Прем’єр-міністра.

«Це – європейська практика, це – парламентсько-президентська республіка, тому фактично ми обираємо не тільки майбутній уряд, а й майбутнього прем’єра. Тобто, ті політичні сили, які отримають найбільшу підтримку виборців, вони і будуть формувати Кабінет міністрів. І будуть висувати свого першого номера на посаду прем’єра», - наголосив голова Верховної Ради.

«Тому, друзі, коли голосуєте, треба дивитися, чи готова особа, яку ви підтримуєте, в цих умовах очолити країну, вести переговори з міжнародними організаціями, забезпечити фінансову підтримку країни, і забезпечити рішучі професійні дії», - заявив Олександр Турчинов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua