Павло Петренко: Новий Уряд повинен продовжувати системну роботу щодо повернення Криму до юрисдикції України
четвер, 23 жовтня 2014, 17:03

«Після виборів до Парламенту, новий український Уряд повинен продовжувати системну роботу щодо захисту інтересів громадян на території тимчасово окупованого Криму і робити всі дії, спрямовані на одну ціль: повернення Криму до юрисдикції України. Це те принципове положення, яке повинно бути у всіх політичних сил, які йдуть на вибори і які пізніше будуть мати відношення до формування нового уряду. Крим – це українська територія», - наголосив Міністр юстиції України, один з лідерів виборчого списку «Народного фронту» Павло Петренко на брифінгу у Кабінеті Міністрів 23 жовтня.

Він наголосив, що у Європейському Суді з прав людини знаходяться позови України щодо визнання незаконної окупації Криму Росією, щодо масових порушень прав громадян, які проживають на території Криму, а також на Сході України.

Міністр висловив переконання, що Україна отримає перемогу у цих судових спорах. «Питання часу, але за нами – правда. І фактично увесь світ бачив, які порушення вчиняє Росія. Ці порушення ляжуть в основу відповідних рішень судів, які зобов’яжуть РФ як компенсувати збитки, так і усунути порушення прав українських громадян, які спричинені брутальною військовою агресією», - зауважив він.

Павло Петренко також повідомив, що Міністерство юстиції спільно з громадськими активістами, кримськими татарами, експертами розробило низку документів та зібрало великий обсяг доказів стосовно масових порушень прав громадян у Криму, які передані до Генеральної прокуратури, за якими порушена низка проваджень проти конкретних осіб так званої кримської влади.

«Та робота, яка проведена нами за 7 місяців, однозначно дасть позитивний результат», - сказав він.

У свою чергу народний депутат України Мустафа Джемілєв повідомив, що за результатами робочої групи, створеної за дорученням Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з вивчення злочинних дій окупаційної влади на території Криму і з’ясуванню нанесених матеріальних збитків від окупації, зібрано великий матеріал, на основі якого передано до Генеральної прокуратури список з 387 осіб, які підозрюються у порушенні прав людини у Криму. За його словами, стосовно цих осіб можуть бути порушені  кримінальні справи за ст. 109 і 110 Кримінального кодексу (заклики і дії, спрямовані на зміну конституційного ладу).

За словами радника Міністра юстиції Георгія Логвинського, у Генпрокуратуру подано також список 70 кораблів, які незаконно перетнули кордон з Кримом.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua