Арсеній Яценюк доручив терміново вжити невідкладних заходів, щоб дати людям тепло
п’ятниця, 24 жовтня 2014, 16:36

На засіданні Уряду України в п’ятницю, 24 жовтня  Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і обласним державним адміністраціям «терміново вжити невідкладних заходів для виконання доручення Уряду і прискорення питання щодо опалювального сезону, аби дати людям тепло».

Арсеній Яценюк заслухав інформацію першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Переломи, який доповів, що на виконання доручення Уряду в Україні фактично розпочато опалювальний сезон.

Сергій Перелома проінформував, що задля сталого проходження опалювального сезону та забезпечення ресурсами з 20 жовтня НАК «Нафтогаз України» вже розпочав відбір газу з підземних газосховищ: «Сьогодні ми маємо відбір на рівні 20-25 мільйонів кубічних метрів на добу. Після того, як всі суб'єкти вже включаться до опалювального сезону, за умови, що температурні режими будуть на рівні сьогоднішніх або близькі до того, - відбір буде сягати до 50 мільйонів добових».

НАК «Нафтогаз України» забезпечив постачання природного газу до всіх без винятку регіонів України в необхідних для цього обсягах: «У зв’язку з технологічними та гідравлічними режимами тепломереж подача теплоносія до кожної окремої оселі вимагає певного проміжку часу, який за технологічними нормами може тривати від 3 до 8 днів. Чим більший населений пункт, тим більше часу це займає».

Сергій Перелома наголосив, що НАК «Нафтогаз України» працює з теплопостачальними організаціями для того, щоб скоротити проміжок часу, необхідний для доставки теплоносія до кожної оселі.

«Сьогодні вже 50% киян відчули початок опалювального сезону. ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 «Київенерго» в повному обсязі забезпечило природним газом для виробництва тепла для потреб населення. Поступово, максимум в неділю-понеділок, 100% мешканців міста Києва отримають нормальне функціонування опалювального сезону і будуть його відчувати до 14-15 квітня», - повідомив він.

Щодо інших міст України,  НАК «Нафтогаз України» перебуває в постійному контакті з представниками обласних державних адміністрацій, з «Облгазами», підрозділами НАК «Нафтогаз України», Укртрансгазу: «Усі питання вирішуються в робочому режимі».

Глава Уряду наголосив на необхідності негайного відкриття спецрахунків по розрахунках за енергоносії: «Вистачить, коли компанії Фірташа контролювали повністю всі потоки. Люди розраховувалися за тепло, і ці гроші пропадали з облгазів».

За інформацією, поки що відкрито 32% рахунків: «Негайно відкрити всі рахунки до кінця поточного місяця і не дати можливості олігархії красти гроші з людських кишень. Нам треба розраховуватися за газ», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр також повідомив, що Уряд працюватиме з європейськими партнерами для максимального збільшення обсягу реверсних поставок газу: «Якщо наші європейські партнери разом із нами вирішать питання великого реверсу, то це означає, що ми зможемо фактично замістити весь обсяг газу через придбання його з Європейського Союзу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua