Глава Уряду доручив вжити заходів, щоб запобігти фінансовій та економічній дестабілізації через «чорну п’ятницю» в Росії
п’ятниця, 24 жовтня 2014, 16:47

«Сьогодні фактично «чорна п'ятниця» для російської економіки. Нам треба бути готовими до того, що, крім військової агресії, на українську економіку може мати поганий вплив ще й фінансова і економічна агресія», - наголосив у п’ятницю, 24 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що сьогодні в Росії відбувся неймовірний обвал національної грошової одиниці: «Фактично сьогодні «чорна п'ятниця» для російської економіки і російського рубля».

За його словами, такі фінансові кризи в Росії, як правило, мають негативний вплив в тому числі й на Україну. Це, зокрема, відбулося під час кризи 1998 року: «Як правило, після цього ми відчуваємо хвилю фінансової дестабілізації саме через Росію. Окрім їхньої військової агресії вони ще тепер будуть здійснювати фінансову агресію через свою недолугість».

При падінні курсу рубля, за його словами, Росія буде намагатися швидко продавати свої товари в Україну, «тому що є конкурентна перевага»: «Курс впав, а це означає, що вони можуть знизити ціни на свої товари в доларах, щоб заполонити український ринок».

Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки, Міністерству аграрної політики і продовольства, Державній фіскальній службі терміново провести зібрання стосовно того, «щоби не дати можливості Росії дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі й через наплив російських товарів на територію України».

Глава Уряду також доручив Міністру фінансів Олександрові Шлапаку провести розмову з Національним банком України щодо впливу падіння російського рубля і російської фінансової кризи на українську фінансову систему.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua