Створенню добровольчих батальйонів не було альтернативи, - Олександр Турчинов
п’ятниця, 24 жовтня 2014, 18:42

Створенню добровольчих батальйонів для захисту Україні від зовнішньої агресії не було альтернативи, заявив голова Верховної Ради, один з лідерів виборчого списку партії «Народний фронт» Олександр Турчинов.

Про це він сказав у інтерв’ю інтернет-виданню «Цензор». За словами Олександра Турчинова, який в той час виконував обов’язки Президента України, державі потрібен був авангард, здатний закрити пролом, котрий не могла перекрити армія.

«Знаєте, в чому проблема Міністерства оборони? Його нищили протягом багатьох років. Дуже активно це відбувалося в часи Януковича. Чим займалося Міністерство оборони за всіх міністрів, включаючи й одного з моїх критиканів? Торгівля зброєю, військовими містечками, майном і т. п. Тобто, це комерція, яка є далекою від питань оборони», - зазначив Голова Верховної Ради.

Водночас він наголосив, що в тих умовах Міноборони не можна було просто взяти й розігнати. «Для того, щоб розігнати старе, треба створити щось нове. Не можна в умовах війни розігнати армію й сказати ворогам: «Зачекайте, ми через пару місяців зберемо нову армію». Є відповідальність перед країною. І треба було примусити воювати тих, хто не хотів воювати», - пояснив він.

Відповідаючи на питання про те, які дії українських військ за час роботи Олександра Турчинова в якості Верховного Головнокомандувача можна назвати успішними, він перш за все назвав створення єдиного фронту, «що відсікав Донбас від усієї України й зупиняв подальше просування терористів». «Друге – відсікання й звільнення півночі Луганської області, заходу й півдня Донецької області, що дозволило обмежити зону бойових дій у регіоні. Третє – розгром терористів у Красному Лимані, що дозволило розгромити головну базу терористів під Слов’янськом, унеможлививши їхнє постачання та створило передумови для здачі без бою Слов’янська та Краматорська», - додав один з лідерів «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua