Арсеній Яценюк: Виконання Угоди з ЄС – єдиний необхідний пункт коаліційної угоди
субота, 25 жовтня 2014, 00:27

У коаліційну угоду повинен увійти фактично один пункт – виконання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом: «Сім років ми готували Угоду про асоціацію з ЄС. Із цієї Угоди почався Майдан, до неї був прикутий весь світ. Ми її ратифікували і підписали, вона набула статус закону. І ця Угода є планом реформ і планом змін для країни», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV у п’ятницю, 24 жовтня.

«Виконання Угоди з ЄС – це те, на що сподіваються мільйони, за що ми всі боролися. Ми боролися за безвізовий режим, реальне подолання корупції, європейську якість освіти, нову систему охорони здоров'я, очищення влади і нових людей у владі. І зараз від слів треба дійти до діла і продовжувати ті реформи, які розпочав цей Уряд фактично у військових і надскладних умовах», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що Україні потрібне перезавантаження влади, адже необхідна конкуренція: «Ми повинні виступати за здорову політичну конкуренцію. Той, хто сильний, ефективний, хто вміє і може, - потрапляє в Парламент чи Уряд і працює. Як тільки він перестає відповідати цим критеріям, його відправляють, і на його місце приходять інші».

 «Як Прем'єр-міністр країни я прошу кожного прийти на вибори й проголосувати. Від вашого голосу буде залежати майбутнє країни», - сказав Арсеній Яценюк.

Уряд, у свою чергу, забезпечує демократичність виборів: «Усі, хто хотіли, зареєструвалися, розмістили свою рекламу, агітують, використовуючи всі можливі засоби і методи».

Арсеній Яценюк нагадав, що за чинною Конституцією Уряд формується не Президентом, а Верховною Радою: «Це означає, що ваш голос формує не тільки нову коаліцію, не тільки новий склад Парламенту, але й новий склад Уряду як виконавчої гілки влади».

Він відзначив важливість того, що Президент України підтримав пропозицію вже зараз сформувати коаліцію.

Глава Уряду зазначив, що виступає за прихід до Парамету нових політичних сил та появи нової якості управлінців: «Політичні сили беруть на себе відповідальність і делегують своїх представників на посади міністрів. Вони несуть відповідальність за кожного міністра, делегованого до складу Уряду».
«Вітаю те, щоби до Парламенту прийшли нові політичні сили, і з цими новими політичними силами треба разом робити коаліцію», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua