Олександр Турчинов: За результатами виборів у Парламенті буде сформовано проєвропейську патріотичну більшість
неділя, 26 жовтня 2014, 03:00

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов висловив сподівання, що за результатами позачергових парламентських виборів, які сьогодні відбуваються в Україні, буде створено стійку проєвропейську патріотичну більшість у Верховній Раді України.

Про це О.Турчинов заявив під час спілкування з журналістами після голосування на своїй виборчій дільниці у неділю.

«Ця більшість піде шляхом оновлення влади в Україні», - підкреслив керівник Парламенту, додавши, що більшість сформує Уряд, і Україна піде шляхом оновлення і побудови нової, сильної та незалежної держави.

Він зазначив, що сьогодні «важливий день, - відбуваються позачергові вибори, і саме після них буде зроблено серйозний крок до оновлення української влади». О.Турчинов пояснив, що «ми ще не знаємо, які сили подолають сьогодні п’ятивідсотковий бар’єр, але вже сьогодні увечері завдяки результатам екзит-полів архітектура майбутнього Парламенту буде відома».

Голова Верховної Ради висловив переконання, що вибори в Україні відбуватимуться чесно, прозоро, без жодних фальсифікацій, а у випадку спроб порушень виборчого законодавства правоохоронні органи «достатньо жорстко реагуватимуть на такі випадки». При цьому керівник Парламенту нагадав, що недавно прийняті зміни до законодавства, які суттєво посилюють відповідальність за фальсифікації й інші порушення виборчого закону.

На запитання журналістів, чи готовий він очолити Верховну Раду нового скликання, О.Турчинов відповів, що нова парламентська більшість сама визначатиме керівництво Парламенту.

О.Турчинов голосував на позачергових парламентських виборах з дружиною, а його син взяв участь у голосуванні за місцем проходження служби у Національній гвардії України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua