5% коштів Дорожнього фонду мають спрямовуватись на безпеку дорожнього руху, - Володимир Омелян (відео)
понеділок, 20 березня 2017, 15:22

З 1 січня 2018 року 5% коштів Дорожнього фонду мають спрямовуватись на забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян під час виступу на п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку.

«Враховуючи, що на українських дорогах залишається великий рівень смертності, місцева влада має розробити та надати до міністерства пропозиції щодо заходів з безпеки дорожнього руху за рахунок цих коштів», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури підкреслив, що мають бути посилені темпи ремонту доріг: «Перелік об’єктів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного бюджету, вже затверджено Урядом. В найкоротший термін мають бути проведені необхідні тендерні процедури, щоб забезпечити вчасний початок будівельного сезону в 2017 році».

Володимир Омелян також зазначив, що 1 січня 2018 року відбудеться децентралізація Укравтодору, 120 тис км доріг загального користування місцевого значення  буде передано в управління облдержадміністрацій: «Вже з осені цього року ми будемо запроваджувати перші пілотні кейси по областях з передачі доріг на баланси муніципалітетів. В держави, на балансі Укравтодору, залишиться не більше 50 тис. км доріг».

За словами міністра, також міністерством погоджено розроблений та затверджений Укравтодором План основних заходів з імплементації законодавства про децентралізацію управління дорожнім господарством та його фінансування для поетапного та чіткого впровадження реформи. В 2017 році буде проведено інвентаризацію доріг місцевого значення, які підлягають передачі, та погоджено переліки з відповідними ОДА. Мають бути створені спільні комісії з питань передачі доріг.

Володимир Омелян зазначив, що з 1 січня 2018 року обласні державні адміністрації стають головними розпорядниками коштів державного дорожнього фонду у розмірі 35%, які мають спрямовуватись на розвиток та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, в тому числі, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (до 20% від цього фінансового ресурсу): «Враховуючи зазначене, всі облдержадміністрації мають приділити увагу цьому питанню та приступити до розробки програм розвитку цих доріг в кожній області окремо».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua