Парламентські вибори в країні проходять зразково, - Антон Геращенко (відео)
неділя, 26 жовтня 2014, 19:42

Беручи до уваги ситуацію, в якій ми сьогодні живемо, парламентські вибори в Україні проходять зразково, заявив радник Міністра внутрішніх справ, один з лідерів виборчого списку партії «Народний фронт» Антон Геращенко.

Про це він сказав під час брифінгу у виборчому штабі «Народного фронту» в неділю, 26 жовтня.

«В цілому вибори пройшли спокійно, не було жодного терористичного акту, чого ми побоювалися понад усе», - заявив Антон Геращенко. За його словами, було зафіксовано єдиний випадок застосування вогнепальної зброї неподалік від виборчої комісії у Кривому Розі, але то були бандитські розборки, які не мають жодного відношення до виборчого процесу.

«Ці вибори проходять за зовсім іншим принципом, ніж це відбувалося раніше. В 2012 році Янукович та його родина підбирали депутатів серед тих, хто був вигідний для того, щоб байдуже голосувати за все, що скаже «Папа». Нинішні вибори відбуваються за демократичними принципами», - наголосив Антон Геращенко.

«Щодо підкупу виборців, то такі і випадки, на жаль, ще мають місце», - зауважив радник глави МВС. «Однак МВС підійшло до цих виборів дуже серйозно по всіх випадках порушення виборчого законодавства реакція є буквально блискавичною. Ми запустили геоінформаційну систему «Вибори-2014», яка працює на сайті МВС та вже зафіксувала понад тисячу порушень за останні три тижні. Кожен громадянин може зайти на сайт та в режимі реального часу подивитись, які випадки виборчого законодавства було зареєстровано, та яких заходів було вжито», - додав він.

Антон Геращенко також наголосив, що метою посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства є не ув’язнення десятків тисяч виборців, а роз’яснення громадянам того, що продавати свій голос не можна.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua