Олександр Турчинов: Ми закликаємо демократичні сили негайно розпочати переговори щодо формування нової більшості у Верховній Раді (відео)
неділя, 26 жовтня 2014, 21:16

Політична партія «Народний фронт» закликає  демократичні сили негайно розпочати переговори щодо формування нової більшості у Верховній Раді та складу нового Кабінету міністрів.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив один із лідерів Політичної партії  «Народний фронт», спікер парламенту Олександр Турчинов.

«У нас нема часу для проведення довгих  переговорів навколо формування нової  більшості і нового уряду. В України нема часу на дискусії і суперечки, саме тому на наше переконання, всі демократичні сили, які потраплять до Верховної  Ради повинні об’єднатись в потужну демократичну проєвропейську коаліцію, яка буквально за декілька днів, як розпочне працювати парламент,  повинна оголосити про створення більшості і про формування нового уряду», - заявив Турчинов.

«Як тільки будуть оголошені попередні результати виборів ЦВК, я маю переконання, що саме це є сигнал  для проведення безпосередніх переговорів та коаліційних  документів і початку руху щодо формування нового Кабміну», - наголосив голова виборчого штабу «Народного фронту».

Олександр Турчинов також  наголосив,  що попередній результат виборів за даними екзит-полів свідчить про те, що «наші мудрі українці, наш  народ, визнали нашу готовність діяти в складних  умовах і  чинного прем’єра Арсенія Яценюка».

«Я сподіваюсь, що саме «Народний фронт», який стане стрижнем формування нової  коаліції разом з новою  більшістю  внесе кандидатуру Арсенія Яценюка і вона буде підтримана парламентом», - наголосив один із лідерів «Народного фронту».

Що стосується посади спікера,  то за словами Турчинова, це рішення, яке прийматиме новостворена більшість. 

«Я маю переконання, що буде обраний гідний спікер. Бажано професійний, бажано результативний у парламенті.

Я хочу сказати, що наша політична сила готова висувати фахівців на всі посади, але безумовно треба, об’єднуючи всі демократичні сили, об’єктивно підійти до цього питання», - резюмував Турчинов.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua