Після цих виборів з України назавжди пішов «совок», - Вікторія Сюмар
понеділок, 27 жовтня 2014, 14:08

Головним підсумком кампанії з виборів до Верховної Ради 2014 року стало те, що з України назавжди пішов «совок».

Про це на своїй сторінці у Facebook написала медіа-експерт, один з лідерів виборчого списку партії «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

«Головне – «совок» з України пішов. Назавжди. Разом з мантрами про «русскій мір» та «братство славянських народов», - написала вона.

На думку Вікторії Сюмар, з виборчих перегонів у цілому можна зробити п’ять висновків.

По-перше, вона переконана в доцільності відмови від мажоритарної системи виборів. «Мажоритарка має піти в минуле. Якнайшвидше. «Лавочку» із заведення в парламент корупціонерів та зрадників всіх мастей треба закривати. Вона спотворює результати волевиявлення і буде сильним дестабілізуючим фактором в новій Раді», - заявила Вікторія Сюмар.

Другим висновком медіа-експерт вважає демонстрацію українцями своїй схильності до парламентської республіки.

«Український народ за парламентську республіку і проти одноосібної влади – якою б гарною не була ця «одна особа». Рівень політики відтепер мірятимуть спроможністю домовлятися. Україна – класична парламентська республіка, де парламент має стати зразком спроможності поступатися вузькими інтересами і спільно діяти. Інакше піде в минуле», - наголосила вона. 

Також Вікторія Сюмар вважає, що популізм здає свої позиції прагматикам. «НФ не обіцяв «щастя вже завтра». Яценюк завжди чесно говорить про проблеми. Реакція виборця на це цілком адекватна. Люди хочуть, аби політики говорили з ними на рівних, а не як з дітьми. І це доказ дорослішання суспільства», - аргументувала кандидат від «Народного фронту».

За словами експерта, рівень довіри до «Народного фронту», продемонстрований виборцями, зумовлює велику відповідальність політичної сили.

«Такий рівень довіри до влади – це відповідальність. Шалена. Але це  шанс. Не буде жодних виправдань за його провал. Жодних», - написала вона.

Вікторія Сюмар також переконана, що оновлення парламенту має статися не лише через велику кількість нових облич, а й через якість.

«Маємо задати нову якість: публічності, прозорості, ефективності. Це ключовий виклик для мого покоління», - підсумувала кандидат від «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua