На ряді округів відбуваються спроби сфальсифікувати вибори на користь одіозних кандидатів, - Сергій Висоцький оприлюднив заяву «Народного фронту» (відео)
понеділок, 27 жовтня 2014, 17:13

Журналіст, кандидат у народні депутати від партії «Народний фронт» Сергій Висоцький заявив про спроби фальсифікації результатів волевиявлення громадян на дострокових парламентських виборах.

Про це він сказав під час прес-конференції в понеділок, 27 жовтня.

«Як ви знаєте, на ряді округів Донецької та Луганської областей протягом останніх діб було повністю змінено склад дільничних та окружних виборчих комісій. Було призначено дивних людей, все це нерідко відбувалося вночі, і ми бачимо, що деякі округи цілеспрямовано «зливались» під одіозних кандидатів», - повідомив Сергій Висоцький.

«Зараз по певних округах (ми їх нарахували близько 20) навмисно затягується підрахунок голосів. Це робиться з метою фальсифікації волевиявлення громадян на користь тих чи інших одіозних кандидатів», - додав він.

Сергій Висоцький надав список округів, на яких спостерігається затягування підрахунку голосів виборців. Це:

у Вінницькій області - ОВК № 16;

 у Волинській області – ОВК № 20;

у Дніпропетровській області – ОВК № 24, 22, 40;

у Донецькій області – ОВК № 52;

у Житомирській області – ОВК № 66;

у Закарпатській області - ОВК  № 68;

у Київській область – ОВК № 91, 97;

у Луганській області – ОВК 106;

у Львівській області – ОВК № 123;

у Миколаївській області – ОВК № 132;

у Одеській області - ОВК № 140;

у Сумській області – ОВК № 161;

у Кіровоградській області – ОВК № 100;

у Тернопільській області – ОВК № 166;

у Херсонській області - ОВК № 186;

у Хмельницькій області – ОВК № 190;

у Черкаській області – ОВК № 199;

у Чернігівській області ОВК № 205;

у м. Києві – ОВК № 216, 217

Як повідомив Сергій Висоцький, на всіх цих округах обробили та ввели до системи «Вибори» менше 20 % даних, отриманих від ДВК протоколів.

Кандидат пояснив, що при підготовці фальсифікацій комісія закривається, а бюлетені нібито опломбовуються. «Все це, на жаль, ми вже бачили – бюлетені починають зникати, як це було в 2012 році, коли частина бюлетенів, що перебували в нібито зачиненій кімнаті, виявилися зіпсованими, інколи починається «робота» з членами ОВК, коли до них додому приїжджають якісь люди, які починають розповідати, що, мовляв, є правильний кандидат, а є неправильні кандидати, що одному кандидату потрібно допомогти, а іншим – не потрібно», - уточнив журналіст.

Він закликав членів виборчих комісій, спостерігачів та журналістів проконтролювати чесність виборчого процесу, оскільки з боку МВС робиться все, аби забезпечити процес чесного підрахунку голосів. «Питання недопущення тітушок, якихось силових акцій, злочинів на округах міліція забезпечує і, як ми бачимо по київських округах, робить це доволі ефективно. Тепер питання – до ЦВК, спостерігачів та наших колег по майбутній коаліції, як ми сподіваємось, щоб вони не допустили фальсифікацій. Давайте перемагати чесно, щоб нам не було соромно за наші вибори перед цивілізованим світом», - підсумував Сергій Висоцький.

Сергій Висоцький також оприлюднив текст заяви прес-служби «Народного фронту», у якій, зокрема, зазначається, що ситуація, яка склалася на перерахованих округах, «безумовно свідчить про фальсифікації на зазначених ОВК, безпідставного використання наданого права здійснення повторного перерахунку голосів та використання їх результатів на користь того чи іншого кандидата, що як наслідок може вплинути на загальний підсумок результатів виборів на вказаних ОВК».

«Це безумовно призведе до судового оскарження із визнанням недійсним результатів підрахунку голосів за окремими виборчими округами», - зазначається у заяві.

«У зв’язку із вищезазначеним, звертаємось до Центральної виборчої комісії із вимогою щодо негайного вжиття відповідних заходів реагування, аж до питання про припинення повноважень всього складу цих ОВК та призначення їх нового складу, проведенні перевірки вказаних порушень та відновлення виборчого процесу», - наголошується у документі.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua