Політики не мають морального права затягувати створення коаліції, - Павло Петренко
вівторок, 28 жовтня 2014, 02:00

Жодна політична сила не має морального права затягувати процес створення коаліції, до якої повинні увійти всі демократичні партії, що пройшли до Парламенту. Про це під час виступу на телебаченні повідомив Міністр юстиції, кандидат у народні депутати від політичної партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Жодна політична сила, яка пройде до Парламенту, не має морального права займатися тим, щоб затягувати процес укладання коаліційної угоди. Це питання не розподілу посад чи якихось інтересів, це питання того, щоб країна в подальшому продовжила відстоювати свою позицію - як перед Росією, так і перед тими викликами, які є в середині країни», - зазначив очільник Мін’юсту.

При цьому Міністр юстиції наголосив, що до нової коаліції мають увійти усі демократичні сили, які пройдуть до Верховної Ради.

«Ми готові виступити базою для того, щоб сформувати коаліцію. В цю коаліцію повинні увійти всі демократичні партії, які пройшли до Парламенту на цих виборах. Це ті партії, в яких немає бувших представників Партії регіонів, тих людей, які голосували за диктаторські закони, тих, які підтримували Януковича і Росію. Це ті партії, які пройшли Майдан, ті партії, які, фактично, є новими. Вони повинні взяти відповідальність на себе за долю країни», - сказав Павло Петренко.

За його словами, в нинішніх умовах на відповідальні посади повинні прийти професіонали найвищого рівня.

«Ті партії, які будуть презентувати своїх кандидатів на членів Уряду, повинні показати суспільству по кожній особі її біографію, а також те, що вона зробила і чим вона фактично заслуговує на цю посаду. Повинні прийти найкращі», - наголосив Міністр юстиції.

При цьому, за його словами, політичним силам, які візьмуть на себе відповідальність управління країною, доведеться пожертвувати своїми політичними рейтингами задля проведення реформ.

«Учасники коаліції повинні пожертвувати своїми політичними рейтингами і зробити дуже багато складних речей і реформ для того, щоб рейтинг України піднявся. Щоб люди, які дали їм довіру, не розчарувалися», - наголосив Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua