Олександр Турчинов: Учасники АТО почали отримувати посвідчення учасників бойових дій
п’ятниця, 31 жовтня 2014, 13:50

Розпочалася процедура видачі посвідчень учасника бойових дій бійцям АТО, вже підготовлено 334 таких посвідчення. Про це Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов заявив у п’ятницю, 31 жовтня, під час заходів з нагоди вручення державних нагород та відомчих відзнак працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

«Сьогодні ми починаємо видавати посвідчення учасників бойових дій», - сказав він, зазначивши, що вони видаватимуться виключно бійцям-захисникам нашої Батьківщини. При цьому Олександр Турчинов додав, що наша спільна відповідальність - не допустити зловживань з отриманням цих посвідчень, щоб пільгами не користувалися шахраї, які отримали відповідні документи «завдяки якомусь «блату» чи зв’язкам».

Олександр Турчинов, звертаючись до присутніх, наголосив, що український народ захищає свою країну і право жити у вільній державі, право самим обирати свій шлях, своє майбутнє. «Але наш шлях не сподобався тим, хто марить відтворенням пострадянської імперії», - сказав керівник Парламенту.

При цьому він зазначив, що сьогодні наша країна протистоїть одній з найсильніших армій світу і країні, яка має ядерний потенціал. Олександр Турчинов нагадав, що коли Україна роззброїлася в односторонньому порядку, був підписаний Будапештський меморандум, і потужні країни виступили гарантами нашої безпеки. «Але гарантії, - сказав він, - перетворилися на співчуття одних і цинічну агресію інших».

Аби протистояти цій агресії, в країні треба було відновити армію, і без добровольців ми б не зупинили ворога, сказав Голова Верховної Ради. У цьому контексті він висловив вдячність усім, хто пішов до армії, до спецбатальйонів МВС. «Це справжні герої, які пліч о пліч захищають країну. Це ті, хто ціною власного життя захищають наше право бути вільними людьми», - заявив він.

Олександр Турчинов наголосив, що нині перед владою стоїть важливе завдання - відновити економіку і підняти промисловий потенціал держави до європейського рівня.

Керівник Парламенту спільно з Міністрами оборони і внутрішніх справ за особисту мужність, вірність військовій присязі і захист суверенітету держави вручили державні нагороди, відомчі відзнаки, посвідчення учасника бойових дій та ключі від квартир працівникам органів і підрозділів внутрішніх справ, військовослужбовцям Національної гвардії України, які брали участь в антитерористичній операції.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua