Глава Уряду доручив подати умови конкурсу із залучення інвесторів з ЄС і США до модернізації української ГТС (фото)
п’ятниця, 31 жовтня 2014, 14:30

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України і НАК «Нафтогаз України» наступного тижня подати умови публічного конкурсу із залучення інвесторів із Європейського Союзу і США до експлуатації та модернізації української газотранспортної системи і українських гозосховищ. Про це Глава Уряду заявив у п’ятницю, 31 жовтня, на засіданні Антикризового енергетичного штабу.

Він нагадав, що це передбачено внесеним Урядом України і ухваленим Верховною Радою України законом щодо модернізації і експлуатації української ГТС: «Прийшов час виконати закон. До української ГТС повинні бути долучені ЄС і США, щоб модернізувати її, збільшити обсяги прокачки, забезпечити гарантії постачання природного газу до Європейського Союзу».

Арсеній Яценюк окремо наголосив, що Кабінет Міністрів України виступає категорично проти будівництва Південного потоку і вітає рішення європейських партнерів щодо блокування його будівництва.

«Україна разом із Європейським Союзом забезпечить безперебійність транзиту. У нас є всі технічні можливості й політична воля для того, щоб спільна компанія між Україною і ЄС забезпечила енергетичну безпеку України і Європейського Союзу і щоб не дати можливості Росії шантажувати як Європу, так і Україну, і обходити різного роду потоками одного з ключових партнерів Європейського Союзу – Україну», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua