Арсеній Яценюк доручив розробити додаткові механізми компенсацій для найменш забезпечених у зв’язку з підвищенням тарифів
п’ятниця, 31 жовтня 2014, 16:37

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив до наступного засідання Уряду розробити додаткові механізми компенсацій для найменш захищених верств населення у зв’язку з підвищенням тарифів. Про це він повідомив на засіданні Антикризового енергетичного штабу в п’ятницю, 31 жовтня.

За словами Глави Уряду, він стурбований тим, що механізм компенсацій за підвищення тарифів не є досконалим.

У зв’язку з цим Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики напрацювати додаткові механізми компенсацій у зв’язку з підвищенням тарифів: «Найменш забезпечені верстви населення повинні отримати додаткові компенсатори».

«Механізм субсидій у нас працює, а механізм компенсацій, я бачу, що слабий. Змінюйте його, давайте до кінця року прогноз по фінансовому ресурсу і кількості та категоріях сімей, які можуть отримати додаткові кошти», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності розглянути на засіданні РНБО питання ненадходження до бюджету коштів із контрольованих російськими терористами територій: «Треба виносити це питання на Раду нацбезпеки і оборони. Це вже фактично мільярди доларів США, які ми ніколи не отримаємо з зони, яка контролюється російськими терористами. Треба шукати рішення», - наголосив Арсеній Яценюк, додавши, що проведе стосовно цього розмову із Президентом України.

Глава Уряду нагадав, що Уряд України розпочав програму кредитування для заміщення газових котлів на котли з альтернативним видами пального.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук повідомив, що за програмою компенсації за заміщення котлів, за якою Держагенство працює з «Ощадбанком», станом на 29 жовтня у трьох областях – Тернопільській, Львівській та Сумській - видано кредитів на 1 млн 150 тис. грн.

Він додав, що низка інших банків, які працюють з кредитами з енергозбереження, теж висловили бажання брати участь в цій програмі. Крім того, Сергій Савчук також наголосив на необхідності використати на енергозбереження 440 мільйонів гривень, наданих Євросоюзом.

Арсеній Яценюк підкреслив, що чекає від Державного агентства внесення пропозиції щодо змін до відповідних постанов: «Енергетичний виклик, який є зараз для України, - це наша можливість. Ми - країна, яка споживає енергетики найбільше в світі на 1 долар валового внутрішнього продукту. На наступному засіданні Уряду я чекаю від вас пропозицій».

Глава Уряду наголосив на необхідності на наступному засіданні Кабінету Міністрів розглянути проект постанови щодо вдосконалення заходів з енергозбереження.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua