Тетяна Чорновол: Дуже необхідно, щоб влада була ефективна, щоб Путін не дестабілізував ситуацію в країні
субота, 1 листопада 2014, 02:00


Журналіст, один з лідерів списку Політичної партії «Народний фронт» Тетяна Чорновол вважає, що дуже важливо зробити ефективною роботу Кабміну та Верховної Ради, щоб не давати можливості розгойдувати ситуацію в країні на користь Путіна.

Про це вона заявила в ефірі програми Шустер live.

«14 жовтня я була під Верховною Радою, тоді відбувався штурм Парламенту. Невелика група молодиків діяла дуже жорстко - були вибиті шибки, а деякі правоохоронці від гранітних брил втрачали свідомість. Я стояла між молодиками і правоохоронцями і здавалось, що у певний момент вони прорвуть колону правоохоронців.

Серед тих хлопців було багато ідейних людей, чиї настрої активно накручувала ФСБ. Бо ми знаємо, що основна мета Путіна - Київ, а не Донбас, падають органи центральної влади - влада переходить до маріонеток Путіна»,- сказала Чорновол.

На думку Чорновол, це дуже страшно, що такі ідейні люди діяли в інтересах Путіна, оскільки щиро вірили, що діюча влада не вирішує проблеми корупції, як того вимагав Майдан.

«Тому дуже необхідно, щоб влада була ефективна, щоб Путін не використовував такі настрої. Перший крок ми уже зробили. Національно-демократичні сили масово пройшли до Верховної Ради. Одіозних осіб, корупціонерів з великої літери в «Опозиційному блоці» чи по мажоритарці на Сході пройшло не так багато - вони не будуть масово впливати на роботу Парламенту. Тобто, звалити вину на когось, що щось чомусь не робиться ми уже не можемо.

Зараз ефективність влади у наших руках. Це питання як і ефективної роботи Верховної Ради, так і Кабміну», - наголосила Тетяна Чорновол.

Вона також пояснила деякі позиції «Народного фронту» щодо кандидатури Арсенія Яценюка на посаду Прем'єр-міністра та міністрів юстиції, фінансів та МВС.

«Ми відкрито говорили ще перед виборами, що підтримуємо у якості кандидатури Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Результат списку «Народного фронту» засвідчив, що народ вважає Арсенія Яценюка ефективним прем'єром. Я неодноразово була на засіданнях Уряду, я бачила, що він у кожній постанові копає дуже глибоко. Часто лунала критика навіть у сторону міністрів, чи не заклали вони у пропоновану постанову корупційну складову», - наголосила Чорновол.

У свою чергу Тетяна Чорновол пояснила, що позиції «Народного фронту» щодо міністрів юстиції та фінансів полягають у тому, щоб покращити роботу Прем'єр-міністра.

«Міністр юстиції - консультація юридична, і міністр фінансів - потрібна консульнація фінансистів, чи маємо ми для цього достатньо коштів», - сказала кандидат.

У той же час щодо посади міністра МВС Тетяна Чорновол пояснила, що силовий блок у нас знаходиться у прерогативі Президента. Він подає кандидатури на посаду голови СБУ, Генпрокурора, міністра оборони.

«Узурпація силового блоку в одних руках - це не правильно. Має сенс, що «Народний фронт» чи, наприклад, «Самопоміч», подаватиме кандидатуру на посаду міністра МВС», - резюмувала Тетяна Чорновол.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua