Андрій Тетерук: Шарлатани, які отримали липові посвідчення учасників АТО, будуть покарані за допомогою громадськості та фронтовиків (відео)
четвер, 6 листопада 2014, 02:00

Член Військової ради «Народного фронту»,  командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук  у програмі Шустер live на Першому національному заявив про те, що всі шарлатани, які отримали липові посвідчення учасників АТО, будуть покарані за допомогою  громадськості,  журналістів та самих справжніх  фронтовиків, які по півроку сидять в окопах  на Донбасі. 

«Перший раз  хвиля отримання липових  посвідчень учасника бойових  дій у нас трапилась тоді,  толи товариш Литвин приїхав на медальний парад у Косово, і побувши там 2,5 години -  отримав статус учасника бойових  дій.

Це все залежить від морального стану людини, яка погодилась на те, щоб їй вирішили це питання і присвоїли статус учасника бойових  дій», - заявив Тетерук.

За словами комбата, за допомогою  тотального контролю громадськості і журналістів країна знає,  хто знаходиться у зоні АТО на передовій постійно, хто - на другій лінії, а хто здійснює  одноденний візит із різною  метою. 

«Є шарлатани – люди, які отримали статус учасника бойових  дій за те, що на  один день приїхали в зону АТО,  але не нюхали навіть пороху.  Але в результаті і ці люди будуть притягнені до відповідальності, дайте просто час. У цьому плані добре говорив мій друг Юрій Береза - на тридцять днів на передову, там буде ясно, яку ціль має  людина і чим керується у житті», - наголосив Тетерук. 

На його думку, якщо людина приїхала на один день – то цей статус можна забрати так же легко, як дати.  

«Бо не можна, щоб ця людина отримувала такі ж такі пільги, як люди, які сидять по півроку в окопі», - наголосив комбат.

«Чому мені довелося запропонувати вибачитися одній достатньо відомій людині, яка приїздила в зону АТО на один день і робила  вигляд,  що вона фронтовик? Бо це ж таке шахрайство, як і в інших. На перший раз  я запропонував вибачитися, але небезпечно грати з людьми, які повернуться з війни і спитають, а ти точно  фронтовик», - резюмував Тетерук. 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua