Ахметов мав закликати до миру ще на початку сепаратистського руху на Донбасі, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 6 листопада 2014, 02:00

Командир батальйону «Миротворець», член Військової ради «Народного фронту» Андрій Тетерук вважає, що учорашні заклики олігарха Ріната Ахметова щодо припинення війни на Донбасі є запізнілими і мали статися ще на початку сепаратистського руху.

Про це він заявив в ефірі програми Шустер live на Першому національному. 

«Оці заклики мали звучати, коли розгортався вогонь сепаратизму, тоді б вони мали якийсь вплив. А тепер говорити про якийсь гуманітарний конвой, який не залишить поранених, - це уже занадто пізно», - заявив комбат. 

Андрій Тетерук наголосив, що українська сторона не веде обстріл першою, лише якщо її позиції обстрілюють вогнем – відповідає. 

«В даному випадку треба розуміти, що війна не скінчилась. І, звісно, це трагедія, що загинули діти. Але хлопці, яким уже по 18-20 років, і які уже солдати в формі – це теж чиїсь діти. При всій трагічності ситуації ми маємо розуміти, що кожен день гинуть люди, чиїсь діти», - наголосив комбат. 

«Україна зробила все можливе, щоб зупинити цей конфлікт. Були підписані цілком невигідні для нас Мінські угоди, ми в односторонньому порядку припинили вогонь, настільки це було можливим. Ми зупинили наступальні операції, ми відійшли і закріпились на позиціях. Тим не менше ми бачимо, що наші позиції постійно обстрілюють і влаштовують провокації», - підсумував командир батальйону «Миротворець».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua