Остап Семерак: Ми продовжимо надавати окупованому Донбасу енергоносії, оскільки там живуть українські громадяни (відео)
четвер, 6 листопада 2014, 13:18

Український Уряд акумулює на казначейських рахунках кошти для виплат людям, які працюють у держустановах в окупованому Донбасі, та продовжить надавати цій території енергоносії, щоб уникнути гуманітарної катастрофи.

Про це в ефірі програми «Час. Підсумки» на 5 каналі заявив Міністр Кабінету Міністрів України, представник «Народного фронту» Остап Семерак.

«Ми ставимося до того, що Україна є неподільною – і Крим, і Донбас, і тимчасово непідконтрольні райони на Донеччині і Луганській області. Це теж територія України, на якій живуть громадяни України», - заявив Міністр. 

За його словами, учора Кабінет Міністрів прийняв постанову про порядок здійснення виплат особам, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території на Донбасі. 

«Передбачено, що люди, які працюють в державній установі і переїдуть на територію, яка контролюється Україною, або з часом їх територія буде звільнена – то ті кошти, які вони мали отримали протягом часу перебування на непідконтрольній українській владі території, будуть їм виплачені заднім числом. Ці кошти вже є акумульовані на казначейських рахунках України і вони після можливого здійснення цих виплат виплачуватимуться», - наголосив Остап Семерак.

У свою чергу представник «Народного фронту» підкреслив, що український Уряд забезпечуватиме теплом і світлом українських громадян, які проживають на Донбасі.

«Наша логіка проста - там теж живуть громадяни України, вони теж мають право мати достойне життя. Зараз вони його не мають. Це позиція Уряду, ми її довго обговорювали, і ми вирішили, що не зможемо покинути своїх громадян і не забезпечувати їх. Але, в той же час, я хотів би зазначити, що у рішенні, яке ми сьогодні прийняли, передбачена передоплата електроносіїв, які постачаються на непідконтрольні території. Якщо йде мова про підприємства - то в переважній більшості вони працюють по передоплаті. Що стосується житлово-комунального господарства, то ми не дуже розуміємо, в якому стані воно находиться після терористичних дій, які там здійснюються. Є люди, які сплачують за спожиту електрику і газ, навіть перебуваючи на окупованих територіях. Вони здають ці кошти в центральні офіси облгазу, міськгазу. Є люди, які платять і розраховують на зворотній зв'язок», - розповів Семерак.

Міністр Кабінету Міністрів також повідомив, що у прийнятому рішенні є пункт, який має на меті у найближчому часі розробку механізмів взаємокомпенсацій, коли кошти з невиплачених зарплат чи пенсій частково підуть на покриття недоотриманих платежів за енергоносії.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua