Промова Арсенія Яценюка на з’їзді партії «Народний фронт» 10.09.2014
п’ятниця, 12 вересня 2014, 13:18

Арсеній Яценюк: «Кращого народу і сильнішої нації, ніж українська, немає»

Промова на з’їзді партії «Народний фронт», м. Київ, 10 вересня 2014 року

Шановні друзі, дорогі мої побратими!

Про якість тих людей, які зібралися в цій залі, мені не треба говорити. Кожен сам сказав за себе – і не тільки словами, а й своїми справами. У цьому є наша суттєва відмінність від інших. Так Господь Бог розпорядився, що у кожного з нас сьогодні є свій фронт. Наші вояки зі зброєю в руках, із силою і волею, без страху борються за Україну. Вони заслуговують на найвищу подяку і шану від українського народу.

Щойно тут виступала Таня Чорновол – вона серед усіх нас має, напевно, найбільше морального права і говорити, і бути почутою в кожному слові, яке вона говорить. На цій війні вона втратила свою половинку. Таню, знай, що ти здобула мільйони українців, які переживають цю втрату разом із тобою, які думають і відчувають так само, як ти. Які знають і вірять, що коли ми разом – ми все переборемо.

У нас є фронт, який взяв на себе Уряд. Багато хто думав, що він протримається місяць, максимум два – набагато менше, ніж уряди тих часів, коли Україна здобувала крихку Незалежність. Але ми пройшли цей фронт і підемо далі. У нас є інтелектуали, є фахівці, яким це під силу. Але найважливіше, що є на всіх наших фронтах, – це народ України.
Кращого народу і сильнішої нації, ніж українська, немає. Саме тому ми і називаємося «Народним фронтом», бо без людей нічого не здобудеш – жодних змін, жодних перемог. Українці довели, що здатні боротися і здатні перемагати. Команда, яка зараз тут зібралася, дуже різна, але в цьому і є наша сила. Кожен відповідає за те, що добре вміє і добре знає. Кожен відповідає за те, в чому він фахівець, у чому він найсильніший.

Усі разом, у цьому великому «Народному фронті», ми відповідаємо за долю України. За долю країни, яка перебуває сьогодні у стані війни. Часто-густо нас запитують, а яку партію ми будуємо – ми партія миру чи партія війни? Відповідь така: звісно, ми за мир. Але мир нікому не дарують. Його треба вибороти самим. Саме тому ми об’єднали тих людей, які здатні боротися далі, до перемоги.

Я не маю надмірних очікувань від цієї парламентської кампанії. Закон про вибори не змінений, правила залишилися ті, що й були. Олігархія й далі розставляє своїх людей у списки різних політичних партій, намагаючись проштовхнути їх у новий Парламент. Але я цілком упевнений в якості людей «Народного фронту». Я впевнений у тому, що кожна особистість, яка є сьогодні тут, здатна завершити те, що ми розпочали. Ми несемо відповідальність за країну, ми несемо відповідальність за тих людей, які будуть разом з нами змінювати країну. Ці люди пройшли жорстокі випробування, і це – не прості слова.

Кожен показав діями, на що він здатен. У 2012 році ми об’єдналися та сформували найбільшу опозиційну фракцію в Парламенті. У 2013 році ми розпочали акцію «Україна проти Януковича». У 2014 році на Майдані народ України і тодішня об’єднана українська опозиція змістили Віктора Януковича. У цьому році ми підписали Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Ми отримали кредити, отримали допомогу. Ми день за днем і крок за кроком робимо те, що необхідно робити, і будемо далі продовжувати цю роботу.

Рецепт нашої перемоги – в об’єднанні всіх патріотичних політичних сил, здатних брати на себе відповідальність за країну. Виборчий процес стартував, і наша позиція полягає в тому, що зараз ми всі повинні об?’єднатися задля проведення справжніх змін у країні, задля того, щоб відстояти і здобути справжню незалежність. Перший крок до цього український народ зробив на Майдані. Але попереду в нас ще багато викликів, попереду – непрості часи. Але ми з вами багато пройшли. Немає сумнівів, що цією командою ми підемо далі та пройдемо все, що належить, щоб здобути сильну та вільну країну.

Тому, шановна громадо, наш девіз: «Менше слів, більше справ». Ми сформували сильну нову команду під назвою «Народний фронт». Кожен у цій команді має свій фронт, і кожен на ньому бореться на максимумі своїх сил та можливостей.

Основний здобуток України – це український народ, який очікує змін і готовий власноруч здобувати ці зміни. Ми як об’єднана команда маємо святу відповідальність перед нашими людьми. І цю відповідальність ми на себе приймаємо.
Вперед, до боротьби і до перемоги! Слава Україні!

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua