У коаліційній угоді окремим пунктом буде прописано нові правила взаємодії «людини зі зброєю» і суспільства, - Леонід Ємець
четвер, 6 листопада 2014, 14:12

Група з розробки конституційних змін та політико-правової частини коаліційної угоди вирішила законодавчо закріпити ідентифікацію працівників правоохоронних органів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник «Народного фронту» у цій групі Леонід Ємець.

«Вчора виникла дискусія щодо того, чи потрібно вписувати в текст угоди вимогу закріпити законодавчо ідентифікацію працівника правоохоронних органів (значок, номер на шолом). Дискусія була щодо того, що таке дрібне питання не варто робити частиною стратегічного документу», - написав Ємець.

«Із власного досвіду можу запевнити, що анонімний міліціонер в масці та шоломі відчуває свою повну безкараність перед законом. І це людина, обов'язком якої є цей закон захищати. Кожен, хто носить погони та зброю, має розуміти свою відповідальність. І проти кого б він не застосовував силу або спецзасоби (депутата, студента, бомжа) він має знати, що за свої конкретні дії потрібно буде звітувати. І це є стратегічно новий курс взаємодії міліціонера з суспільством. Відкритий і з персональною відповідальністю», - заявив Ємець.

Як зазначив Леонід Ємець, учасники групи все ж вирішили, що цей пункт також стане частиною першочергових заходів нової Верховної Ради.

«А загалом коаліційна угода - це стратегічний документ із конкретними строками. І я впевнений, що вся країна буде в захваті від тих завдань, які там будуть прописані. І відчуваю, що ця Верховна Рада здатна проголосувати заплановане, а Кабмін з Президентом - реалізувати в життя», - підсумував Леонід Ємець. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua