Олександр Турчинов: Новообраний Парламент має одразу ж скасувати закони про особливий статус деяких районів Донбасу та про амністію
п’ятниця, 7 листопада 2014, 02:00

Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов переконаний у необхідності скасувати закони про особливий статус деяких районів Донбасу та про амністію. При цьому він висловив переконання, що питання щодо скасування цих законодавчих актів має бути одним з перших, які повинні бути розглянуті Верховною Радою нового скликання.

«Треба констатувати, що Російська Федерація і не збиралася працювати у напрямку мирного розв’язання трагедії, яку вони штучно створили», - сказав Турчинов в ексклюзивному інтерв’ю «ТСН», нагадавши, що навіть після Мінських угод все одно щодня продовжувалися військові дії, артобстріл нашої території, позицій, гинули українські військові і цивільні громадяни.

«Більше того, ті фальшиві, фейкові вибори, які провели росіяни на окупованій території, які ніколи не визнає цивілізований світ, свідчать про те, що відбувається спроба фактично заморозити цей конфлікт, зробити його перманентним», - наголосив він.

Тому, на переконання керівника Парламенту, ініційовані Президентом України закони щодо особливого статусу деяких районів Донбасу і про амністію для тих, хто складе зброю, треба скасовувати.

Олександр Турчинов пояснив, що першим законом передбачалися вибори до місцевих рад в грудні. «Зрозуміло, що за українським законодавством ті, хто окупував територію, жити не збираються», - зауважив він. «Також ані терористи, ані російські військові не збиралися виконувати жодних умов, за яких повинна наступати амністія, і я навіть не підписав цей закон і не відіслав його до Адміністрації Президента», - сказав Голова Верховної Ради.

Олександр Турчинов повідомив, що вніс на розгляд Парламенту проект закону про визнання таким, що втратив чинність, Закон України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», а також проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Повне інтерв'ю дивіться у неділю, 9 листопада, в ефірі програми «ТСН-Тиждень» о 19:30.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua