О.Турчинов: Україна повинна вести переговори щодо врегулювання ситуації на Сході країни з Росією, а не з її маріонетками
понеділок, 10 листопада 2014, 02:00

Україна повинна вести переговори щодо врегулювання ситуації на Сході країни з Росією, а не з її маріонетками. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України, один з лідерів "Народного фронту" Олександр Турчинов у неділю в інтерв’ю «ТСН. Тиждень».

За столом переговорів, зазначив О.Турчинов, «не повинні сидіти терористи і вбивці,які начепили собі нові погони і називаються там чи депутатами, чи керівниками неіснуючих органів влади». «Всі ці представники терористичних угруповань  - так званих ЛНР, ДНР - є звичайними терористами, злочинцями. І головне - вони є маріонетками Російської Федерації, яка тримає їх завдяки своїм Збройним силам, - наголосив керівник Парламенту. - І спілкуватися зі злочинцями, які не приймають жодних рішень, а є виключно небезпечними маріонетками Російської Федерації - це втрата часу, і в цьому немає жодного сенсу».

«Саме тому Україна разом з нашими стратегічними партнерами - ЄС та США, які не повинні дистанціюватися від ситуації, повинні вести розмову виключно з Російською Федерацією, бо саме вона веде війну з нашою країною, і повинна відповідати за всі наслідки, які руйнують життя людей», - заявив він.

«Їх треба примусити сідати за стіл переговорів. Україна ніколи не буде часткою російської імперії, і їм треба це зрозуміти і припинити війну проти нашої держави, - сказав О.Турчинов. - Тому потрібно посилювати санкції проти Російської Федерації, і прийшов час і Україні запроваджувати жорсткі санкції».

Керівник Парламенту поінформував, що Уряд подав Президенту пропозиції щодо введення санкцій проти Російської Федерації, і висловив сподівання, що найближчим часом це питання розглядатиметься на засіданні РНБО.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua