Без звільнення окупованих територій нормалізувати життя громадян, які там залишаються, неможливо, - Олександр Турчинов
понеділок, 10 листопада 2014, 02:00

Без звільнення окупованих територій нормалізувати життя громадян, які там залишаються, неможливо. Про це заявив Голова Верховної Ради України, один з лідерів Політичної партії "Народний фронт" Олександр Турчинов у неділю в інтерв’ю «ТСН. Тиждень».

Відповідаючи на запитання, яким чином не дати терористам нажитися на державному майні, яке залишилося на окупованих територіях, а з іншого боку - показати їх жителям, що їх не кинуто напризволяще, О.Турчинов зазначив: «Безумовно, для боротьби з тероризмом потрібно використовувати усі засоби, але у той же час потрібно розуміти, що там проживає дуже багато українських громадян, і саме тому треба знаходити формат, який дозволить, з одного боку, забезпечити підтримку громадян, які змушені залишатися у цих регіонах, а з іншого - не дозволить терористам використовувати ресурси, у тому числі, фінансові, для посилення своєї злочинної антидержавницької діяльності».

У цьому контексті керівник парламенту також наголосив на важливості об’єднання зусиль «Збройних Сил, Національної гвардії і тих громадян, які залишилися там і здатні допомогти владі звільнити ці території». «Треба боротися за свою свободу, за своє життя, за право гідно жити. І там дуже багато людей, готових захищати власну країну», - додав він, наголосивши, що нині потрібно «зміцнити обороноздатність, відновити потенціал Збройних Сил» для звільнення окупованих територій.

Відповідаючи на запитання щодо бюджетного процесу, О.Турчинов висловив думку, що бюджет на наступний рік повинен подавати до нового Парламенту новий Уряд, «який повинен розуміти, що фактично сьогодні відбувається дотування територій, які нормально не сплачують податки, які перебувають у окупації, і все це ускладнює фінансову ситуацію в цих регіонах і впливає на фінансову ситуацію в Україні в цілому».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua