Промова Андрія Парубія на з’їзді партії «Народний фронт»
п’ятниця, 12 вересня 2014, 13:45

Андрій Парубій: «Перемогли Януковича – переможемо й Путіна»

Промова на з’їзді партії «Народний фронт», м. Київ, 10 вересня 2014 року

Слава Україні!

Скоро мине вже рік, як ми вийшли на Майдан Незалежності для того, щоб захищати наш європейський шлях. Для того, щоб захистити українське майбутнє. Тепер я вже усвідомлюю, що це було дещо значно більше, ширше і важливіше від європейського вибору. Тепер я усвідомлюю, що вже тоді була здійснена перша спроба окупації нашої країни. Ми вийшли боротися проти агресії Путіна. Янукович був лише її прикриттям. Тоді ми почали боротьбу за майбутнє нашої країни. За гідність. Зрештою, за саме життя у нашій державі – Україні.

Минуло багато часу, і весь цей період ми пройшли разом. Перемога на Майдані була б неможливою, якби не об’єдналися різні люди: громадські діячі, сотники Самооборони, політичні діячі, які мали змінитися, бути на передовій, у перших рядах. Сьогодні постала потреба об’єднати в одну політичну платформу всіх, хто був на передовій від першого дня Майдану і до сьогодні. Тому зараз ми тут оголошуємо про створення «Народного фронту».

Дуже символічно, що в «Народному фронті» зібралися поруч сотники та бійці Самооборони, які захищали ідею України на Майдані. Тут зібралися командири добровольчих батальйонів, які на передовій сьогодні захищають українську державу від агресорів, від російських окупантів. Багато з них просто з Майдану пішли на фронт, щоб продовжити нашу боротьбу.

Дуже символічно, що тут, поруч з нами, – громадські діячі, такі як Тетяна Чорновол, які продемонстрували свою незламність у боротьбі за ідеали, свою здатність боротися з корупцією, за очищення України, за очищення української влади.

Для мене особисто було дуже важливим, що тут, поруч, як і на Майдані, є людина, яка в найважчі для української держави часи змогла взяти на себе відповідальність за країну. Коли був знищений культ Януковича, коли Росія фактично оголосила нам війну, - Олександр Турчинов, як виконувач обов’язків президента, не тільки взяв на себе всю повноту відповідальності, а й зумів організувати оборону нашої країни.

Звісно, неабияк важливо і те, що лідером «Народного фронту» є саме Арсеній Яценюк. У той час, коли країна була розкрадена і знищена Януковичем та його бандою, коли вона опинилася беззахисною перед ворогом – ми добре пам’ятаємо, як було важко взяти відповідальність за відбудову української економіки. Всі говорили про допомогу, про нездатність вийти з тієї кризи. Але Арсеній Яценюк дав країні надію, упевненість у тому, що ми збудуємо успішну, сучасну європейську державу, проводячи європейські реформи. Відстоюючи курс на євроінтеграцію, він дав людям найголовніше: віру і переконання в нашій перемозі. Віру в успішну, велику, європейську країну – Україну. Дуже важливо, що всі ці люди – сьогодні тут, у нашій команді. Так само це було на Майдані, так само було в найважчі дні АТО, так само є і сьогодні. Перед нами стоять дуже важливі питання: нація у стані війни, країну потрібно рятувати від агресії. Водночас перед нами стоятимуть і завдання проведення європейських реформ, розвитку української економіки.

Перед нами стоїть завдання реформування української армії, Національної гвардії, силових структур. І для зміцнення обороноздатності та захисту нашої держави дуже важливо, що сьогодні поруч з нами командири і бійці добровольчих батальйонів, військові люди, які сьогодні стоять на захисті нашої держави.

Перед нами стоїть завдання побороти корупцію – внутрішнього ворога країни, це завдання – для всіх нас, усього суспільства. Але найголовніше – перед нами стоїть завдання здобути мир і витурити з України окупанта, не лише з Донбасу, а й з Криму, який був і залишається українським. Це теж наша справа, яку ми повинні вирішувати спільно, пліч-о-пліч.

Тому сьогодні, щоб спільно виконати ці завдання, ми об’єднуємося в єдину політичну платформу, в «Народний фронт». Коли хтось має сумнів, коли хтось має скепсис щодо того, чи здатні ми виконати поставлені завдання – то я нагадаю, що ми вже перемогли Януковича, який багато кому здавався сильним і непереможним. Але нам це вдалося, тому що увесь цей час ми зберігали в собі велику гідність, велику впевненість і віру в нашу країну. Ми перемогли, тому що в наших серцях живе любов до України.

Перемогли Януковича – переможемо й Путіна.

Слава Україні!

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua