Україна і Данія домовилися про спільний проект для зменшення споживання енергетичних ресурсів, - Арсеній Яценюк на зустрічі з Главою МЗС Данії (фото)
понеділок, 10 листопада 2014, 17:17

У понеділок, 10 листопада, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк прийняв Міністра закордонних справ Королівства Данія Мартіна Лідегора, який перебуває в Києві з візитом.

Під час зустрічі були обговорені пріоритетні напрями співпраці між Урядами двох країн та конкретні шляхи підтримки України з боку Копенгагена. Одним із таких проектів стане заснування українсько-датського енергетичного центру, завданням якого буде розробка планів з удосконалення енергетичної ефективності в Україні.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що Уряд України цінує створення аналітичного центру з питань енергетики  в Україні: «Це для нас дуже важливо, адже Україна має один із найвищих у світі показників споживання енергоресурсів на один долар ВВП. Очікуємо, що наша спільна робота дозволить суттєво скоротити споживання енергоресурсів та збільшити конкурентність української економіки».

Арсеній Яценюк і Мартін Лідегор також обговорили шляхи підвищення взаємодії в рамках виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Глава Уряду привітав сьогоднішнє підписання угоди про спрощення процедури оформлення віз між Урядами двох країн.

Лідер «Народного фронту» нагадав, що Уряд України ухвалив низку рішень, аби пришвидшити виконання плану дій щодо спрощення візового режиму з ЄС: «Сподіваємося,  що невдовзі між Україною та ЄС буде безвізовий режим».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua