Остап Семерак: Уряд схвалить секторальні плани, які розширять експортні можливості українських товаровиробників
понеділок, 10 листопада 2014, 17:35

Відповідно до Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію, міністерствами зараз розробляються понад 160 секторальних планів імплементації регламентів та директив ЄС. Про це сказав Міністр Кабінету Міністрів, представник політсили «Народний фронт» Остап Семерак на брифінгу під час прес-дня Уряду для представників регіональних та загальнодержавних ЗМІ 10 листопада 2014 року.

Остап Семерак висловив сподівання, що вже до кінця цього тижня міністерства і центральні органи виконавчої влади виконають завдання, які були поставлені перед ними Кабінетом Міністрів, і внесуть на розгляд Уряду проекти цих секторальних планів.

«Звичайно, певний час займе їх розгляд і прийняття. Але я дуже сподіваюся, що ще діючий Уряд схвалить ці секторальні плани», – додав урядовець.

Міністр пояснив, що секторальні плани слугуватимуть наближенню українського законодавства до законодавства ЄС у всіх сферах. У першу чергу того, що стосується прав людини. А також розширять експортні можливості українських товаровиробників.

Урядовець нагадав, що підготовка Плану заходів відбувалася у тісній взаємодії з колегами з ЄС, зокрема суттєву експертну допомогу в процесі його розробки надала Група підтримки України (відома як «Група Балаша»).

Також Остап Семерак додав, що Кабінет Міністрів рекомендуватиме новому Парламенту запровадити посаду Віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції.

За словами представника «Народного фронту», це б суттєвим чином оптимізувало ту роботу, яку сьогодні робить Уряд і якої вимагає імплементація Угоди про асоціацію.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua