Юрій Береза: Щоб ефективно протистояти Росії, треба випадати з матриці Радянського Союзу
вівторок, 11 листопада 2014, 02:00


Кандидат у народні депутати «Народного фронту», командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» Юрій Береза вважає, що застаріла система Міністерства оборони стала причиною багатьох  поразок і втрат українських  сил під час війни на Донбасі.

Про це він повідомив у понеділок, 10 листопада, у програмі «Шустер LIVE. Будні» на Першому національному каналі.

 «Для того, щоб ефективно протистояти Росії,  треба випадати з матриці Радянського Союзу, а ми навпаки довгий час чіплялись за це мислення. Наприклад, міністерство оборони працює  за тим же принципом, що за Радянського Союзу. Воно аналогічне тому, що працює в Росії,  але там на оборону і розвідку виділяється у сто разів більше, - наголосив Береза додавши, що протистояти Україна може лише «змінивши цю матрицю».

«Чому на перших етапах ми постійно програвали війну? Бо росіяни знали на крок уперед навіть дії  командира роти, бо навіть бойовий статут один. Тому вони знали, як наші командири діятимуть у тих чи інших ситуаціях. Тому на певному етапі вони відрізали комунікації і ми несли численні втрати», - зазначив командир полку.

«Я не хочу когось принижувати, але більш  успішні довгий час були добровольчі батальйони,  бо вони не існували в матриці Радянського  Союзу,  вони існували уже в незалежній Україні», - заявив Береза.

При цьому командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» наголосив,  що ми можемо міняти міністрів оборони декілька разів, але саме через неефективність самого відомства немає реальних  змін.

«Волонтерський рух сьогодні практично виконує роботу Міністерства оборони -  забезпечує одягом,  їжею і всім іншим. Проблема в тому,  що ми не рухаємося уперед, чому бійці говорять,  що підуть на Київ,  бо нема реальних  змін», - зазначив Береза.

«Якщо будуть зміни, всі готові терпіти і захищати державу. Але без  цих  змін у людей на передовій виникає питання -  за що гинуть люди, якщо  лишився прокурор,  якщо лишився Янукович,  якщо бізнес їх  процвітає», - підсумував представник «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua