Добровольчі батальйони стануть основою майбутнього єдиного спецназу поліції, - Арсен Аваков
вівторок, 11 листопада 2014, 15:15

Добровольчі батальйони стануть основою майбутнього єдиного спецназу поліції, який буде створено замість «Беркута», «Грифона» та інших спецпідрозділів. Крім того, добровольців, які ефективно проявили себе у тяжких  умовах та заслужили довіру суспільства, призначатимуть на керівні посади у МВС.

Про це у своєму Facebook заявив член Військової  ради «Народного фронту», міністр внутрішніх  справ Арсен Аваков.

«Я вже говорив і повторю - дуже хочу, щоб в основі нової української поліції були люди, які  прийшли в МВС у цю важку годину, які проявили себе у важких умовах – і заслужили довіру суспільства. Таких хлопців буду призначати на керівні посади в системі та довіряти їм. На їх основі будувати нові моделі взаємодії поліції та громадянського суспільства. Уже це роблю - і призначення Вадима Трояна (замкомандира того ж «Азова») начальником Київської обласної міліції - перше з цього ряду», - написав Аваков.

«Ви вже знаєте, що Стратегією реформи МВС передбачається створення нового універсального єдиного спецпідрозділу поліції, на зразок американського спецназу. Цей підрозділ прийде на зміну «Беркуту», «Соколу», «Титану», «Грифону» - нові підходи, нові стандарти підготовки, забезпечення, нові кадрові пріоритети», - наголосив міністр.

При цьому Аваков зазначив, що в умовах важкої повсякденної роботи наших батальйонів в зоні АТО - ряд батальйонів залишатиметься в ранзі спеціальних підрозділів патрульної служби особливого призначення. Вони чергуватимуть на блокпостах та забезпечуватимуть функції міліції у прифронтовій території.

Арсен Аваков також різко розкритикував чиновників, які висловлювали побоювання щодо загрози з боку батальйонів.

«Люди, які постійно говорять на цю тему, і які розгорнули компанію з дискредитації військових добровольців – або вороги України, або дурні. І в тому і в іншому випадку цих людей потрібно тримати подалі від прийняття державних рішень», – упевнений міністр.

За словами Авакова, найбільш підготовлені бойові підрозділи повинні отримати як найвищу ступінь забезпечення озброєння, так і найкращу підготовку. Для цих цілей прийнято рішення про передачу таких найбільш підготовлених підрозділів у склад Нацгвардії.

Міністр нагадав, що ведеться підготовка включення до складу Нацгвардії добровольчого полку «Азов» і додав, що вже розпочато роботу з доукомплектування полку до бойового стандарту бригад Нацгвардії.

«Слідом за «Азовом» підвищать свій бойовий статус, а, значить, і боєготовність – ще низка бойових підрозділів», – написав Аваков у Facebook.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua