Уряд дозволить Міноборони здійснювати попередню оплату за військовими контрактами на термін до 90 днів, – Арсеній Яценюк (фото)
середа, 12 листопада 2014, 14:02

Уряд України ухвалить постанову, якою дасть можливість Міністерству оборони України здійснювати попередню оплату на термін до 90 днів за будь-якими військовими контрактами, яких потребує Міноборони. Про це на засіданні Уряду в середу, 12 листопада, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду доручив Міністерству фінансів забезпечити повну проплату за контрактами на мільярд гривень, які за останні кілька днів підписало відомство: «Щоб до кінця поточного року максимальний обсяг військової техніки, озброєння і речового майна поступили до Збройних Сил».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства фінансів та Міністерства оборони «завершити поточний бюджетний рік і профінансувати повністю всі обсяги коштів, які необхідні для Міністерства оборони».

Глава Уряду звернувся до Міністра оборони провести перевірку забезпечення ЗСУ теплим одягом: «Постійні перевірки, комісії і спілкування безпосередньо з солдатами, які знаходяться в зоні антитерористичної операції - чи забезпечили і як забезпечили. І чіткі й жорсткі кадрові рішення, які ви вже приймаєте в Міністерстві оборони: тих, хто не хочуть працювати на країну, гнати в шию».

Доповідаючи на засіданні Уряду, Міністр оборони України Степан Полторак нагадав, що за останній час ухвалено понад десять постанов Кабінету Міністрів України, які «дали можливість Міністерству оборони швидко приймати рішення щодо підготовки до зими». Він повідомив, що зараз у зону АТО відправлено теплі куртки «практично на весь особовий склад», ведеться робота з забезпечення теплими штанами та черевиками.

Учора Міністерством було придбано 60 пересувних пунктів обігріву для особового складу.

Степан Полторак доповів, що кошти, виділені Кабінетом Міністрів на ремонт озброєння і техніки, використовуються своєчасно, «робота проводиться, техніка поступає у війська»: «Проблеми, які існують сьогодні по постачанню озброєння і техніки, вирішуються оперативно, відповідно до наших можливостей. Кошти, які були нам поставлені, використовуються за призначенням».

Міністр повідомив, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції складна, але стабільна. «Ми спостерігаємо і знаємо про нарощення сил з боку терористичних угрупувань, а також з боку Російської Федерації. Але ми чітко відслідковуємо пересування, ми знаємо місця їх знаходження і, звичайно, що очікуємо непередбачуваних дій з їх боку».

Головним завданням, за його словами, є «готуватися до ведення бойових дій». «Ми цим питанням займаємось, ми готуємо резерви. Планова і достатньо величезна робота проведена щодо створення першого рубежу оборони. Велика робота проходить по другому. Ми проводимо передислокацію Збройних Сил відповідно до наших можливостей реагування на непередбачувані дії озброєних формувань, які знаходяться на непідконтрольних нам територіях».

«Ми готові відповідно реагувати на зміни обстановки», - підкреслив він. 


Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк відзначив суттєве покращення роботи в Міністерстві оборони після того, як його очолив Степан Полторак: «У першу чергу це стосується порядку прийняття рішень, швидкості й адекватних та розумних підходів в Міністерстві оборони».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua