Промова В’ячеслава Кириленка на з’їзді партії «Народний фронт»
п’ятниця, 12 вересня 2014, 13:53

В’ячеслав Кириленко: «Всі, хто відчуває відповідальність за країну, повинні бути разом»

Промова на з’їзді партії «Народний фронт», м. Київ, 10 вересня 2014 року

Слава Україні!

Ми з вами живемо в такий час, який, безумовно, потребує менше промов і більше дій. Дуже добре, що в цій залі зібралися саме такі люди, які чітко сповідують цей принцип – і то не перший рік, не тільки зараз, а вже давно.
Сьогодні головна вимога дня – це консолідація. Немає нічого важливішого зараз, ніж політична, інформаційна, громадянська – будь-яка, але максимальна консолідація. Ми демонструємо здатність і прихильність до цієї консолідації. Вона завжди була потрібна – і коли була Революція на граніті, ще за часів існування СРСР, і коли була революція 2004 року. І коли був наш славний Майдан, який, власне, ще не завершився, бо переріс у тяжку війну із путінським загарбником.

Але зараз, коли українські патріоти взяли до рук зброю і прямо протистоять окупанту, консолідація – це номер один в усіх можливих цінностях, рейтингах, в усьому, про що говорять люди, які слідкують за політичним процесом, за життям, за долею України. Тому всі ті, хто відчуває відповідальність за країну, повинні бути разом. Немає обмежень для цієї консолідації. Треба шукати всі шляхи для того, щоб українські патріотичні сили були разом і діяли за спільним планом.

Чим вирізняється наше сьогоднішнє зібрання? Напевно тим, що в перших рядах сидять люди військові, добровольці. Люди, які стали військовими, бо змушені були це зробити, або професійні військові, які зараз на сході захищають нашу країну. Можливо, це сьогодні – найголовніше. Тут сидять також люди, які не є політиками в чистому вигляді – це радше громадські активісти, але багаторічні активісти, яких знає вся країна і навіть увесь світ. Тут сидять політики, які мають власні погляди, мають ідейність. На мою думку, вони довели спроможність втілювати свої ідеї в життя на різних посадах, в різні часи: у тяжкі та надтяжкі, навіть у ті часи, коли багато в кого виникала зневіра і опускалися руки. У тих, хто зібрався у цій залі, такої зневіри не було ніколи.

Майдан переміг саме тоді, коли всі казали, що це неможливо. Говорили, що він протримається ще максимум тиждень, десять днів, до Нового року. Але Майдан триває дотепер. Вийшло так, що саме зараз ми входимо у вирішальну фазу боротьби за українську Незалежність. Тому на завершення хочу сказати ще одну річ.

Ми з вами сидимо у залі, в якій засідала Центральна Рада. Ці стіни бачили Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Симона Петлюру, усіх воєначальників доби Української Народної республіки, доби Акту Злуки 1919 року, усіх тих буремних часів. Ця зала бачила також шістдесятників. Бачила В’ячеслава Чорновола, ще тисячі людей, які боролися за українську незалежність і здобували її. І зараз ми повинні тут створити єдиний «Народний фронт», який всіх нас сьогодні об’єднає.

Сьогодні цих фронтів як мінімум два, а саме – зовнішній, там де йде справжня війна з ворогом, і внутрішній, де працює ворожа агентура. Наше найперше завдання – перемогти на зовнішньому фронті , але водночас – не дати можливості цій нечисті, цій п’ятій колоні перемогти на внутрішньому фронті. Чечетови, єфремови, добкіни та кернеси не повинні бути в наступному Парламенті і взагалі в органах української влади.

Тому я хочу сказати, що тільки спільними зусиллями, тільки створивши «Народний фронт», тільки разом пішовши цим складним шляхом, який долає сьогодні Україна, ми зможемо виконати наші завдання. Нам потрібен увесь Донбас, а не його частина. Нам потрібен Крим, бо він український. Нам потрібен вступ до Євросоюзу і НАТО, тому що це – запорука того, що Україна буде вільною, заможною країною. І те, що в цій залі зараз перебувають Голова українського Парламенту Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр українського Уряду Арсеній Яценюк, урядовці з цього Уряду – дає надію, що ці завдання ми зможемо виконати. Ці люди взяли на себе відповідальність тоді, коли ніхто не хотів її на себе брати. Коли всі інші втікали на гарматний постріл від цієї відповідальності.

Я вірю цьому Уряду і цим урядовцям. Я вірю в ідейність тих людей, які зараз перебувають у цій залі та започатковують «Народний фронт». З такими поглядами, з такими ідеями, з такими людьми, разом із усім українським народом – ми неодмінно переможемо. Іншого виходу просто немає.

Слава Україні!

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua