Арсеній Яценюк: Перейдені сотні «червоних ліній». Світ повинен припинити страждати геополітичним дальтонізмом (відео)
середа, 12 листопада 2014, 14:45

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк заявляє, що для встановлення миру в Україні весь світ повинен виступати «як один-єдиний цивілізований демократичний інститут, який бореться за мир і в Україні, і в цілому світі». 

Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 12 листопада.

Він нагадав, що сьогодні відбудеться засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, на якому основним буде українське питання.

Арсеній Яценюк наголосив, що Мінські домовленості виконуються Україною і не виконуються Росією та терористами, які знаходяться під її контролем. «В очікуванні Ради безпеки ООН, саміту Великої двадцятки, зустрічі ОБСЄ і Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу ми ще раз хочемо зазначити: все, що необхідно для деескалації ситуації відповідно до Мінських домовленостей українською владою, українською державою робиться».

Він зазначив, що в міжнародній політиці є таке визначення – «червона лінія»: «Завжди кажуть - якщо перейдуть «червону лінію», то ми приймемо додаткові рішення, ми розглянемо додаткові санкції, посилимо тиск».

«Хотів би звернутися, щоби світ не страждав геополітичним дальтонізмом. Вже перейдені не десятки, а сотні «червоних ліній». Тисячі загиблих з-за російської військової агресії», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Україні необхідний мир. Щоб встановити цей мир, весь світ повинен виступати як один-єдиний цивілізований демократичний інститут, який бореться за мир і в Україні, і в цілому світі. Все, що в наших силах, ми робимо. У нас тільки сили не безмежні. В особливості коли йдеться про протистояння з ядерною державою, яка озброєна до зубів», - підкреслив Прем’єр-міністр України.

За його словами, Україна очікує і сподівається «на спільну єдину позицію і на реальну допомогу і підтримку, в тому числі в питаннях фінансових, питаннях макроекономічної політики».

Він нагадав, що в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Прем’єр-міністр України доручив Міністерству фінансів і всім органам центральної державної виконавчої влади невідкладно провести зустрічі з місією МВФ.

«І сподіваюся, що експерти МВФ допоможуть Національному банку України проводити зважену валютно-курсову політику», - підсумував лідер «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua