Уряд виділяє 300 млн грн для територій Донбасу, які контролюються українською владою, – Арсеній Яценюк
середа, 12 листопада 2014, 15:23

Уряд України виділяє 300 мільйонів гривень на відновлення територій Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем української влади, а також допомогу тим, хто переїхав із контрольованих терористами населених пунктів. Про це на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 12 листопада, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив, що велика кількість жителів населених пунктів, які зараз перебувають під контролем терористів, переїжджають на контрольовані Україною території: «Необхідні кошти на відбудову інфраструктури, щоб відновлювати там школи й лікарні та допомагати людям, які переїжджають з територій, які контролюються російськими терористами».

Арсеній Яценюк доручив Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимиру Гройсману затвердити відповідні переліки і разом з Міністерством економіки розпочати фінансування тих територій Донбасу, які повністю контролюються українською владою.

Міністр соціальної політики України, кандидату народні депутати від «Народного фронту» Людмила Денісова доповіла, що на сьогоднішній день на обліку стоять 159 881 переміщена особа - 91 тисяча сімей.

Із них 85 тисяч сімей звернулися за державною допомогою. «Допомога вже призначена 66 тисячам сімей, 50 мільйонів гривень вже профінансовано і зараховано на картки тих, кому вона призначена. Процес іде, і ми забезпечуємо все, що треба, для переміщених осіб, аби вони отримали таку допомогу», - поінформувала Міністр.

Арсеній Яценюк звернувся до міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ та місії Червоного Хреста, допомогти доправити українську гуманітарну допомогу до територій Донецької і Луганської областей: «Ми неодноразово намагалися відправити гуманітарну допомогу на території, які контролюються російськими терористами, але вони просто не пропускають гуманітарний вантаж». 

«Якщо відправити туди гроші – їх відберуть російські терористи під дулами автоматів», - наголосив він.

«Уряд виділив кошти, у нас є ресурси, щоб дати можливість людям отримати воду, їжу та закрити хоча б мінімальні потреби. Просимо міжнародні організації допомогти забезпечити доступ української гуманітарної допомоги до територій Донецької і Луганської областей, до людей, які стали заручниками російських терористів, щоб дати можливість цим людям вижити», - сказав Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua