Члени Уряду перерахують свою зарплату за місяць для сім’ї Олега Сенцова
середа, 12 листопада 2014, 15:27

Члени Уряду України перерахують свою зарплату за місяць для сім’ї режисера Олега Сенцова, який перебуває як політичний в'язень у Росії. Кабінет Міністрів ухвалить рішення про допомогу сім’ям Олега Сенцова, Надії Савченко та інших громадян, заарештованих російським режимом. Про це заявив на засіданні Уряду в середу, 12 листопада, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що 11 листопада відбулася прем'єра фільму «Поводир», який знятий українським режисером Лесем Саніним і номінований на премію «Оскар»: «Цей фільм присвячений Олегу Сенцову, українському кінорежисеру, який за політичною мотивацією заарештований російськими спецслужбами і російським режимом».

Глава Уряду наголосив, що сім'я Олега Сенцова, в якого двоє дітей, перебуває в дуже важкому матеріальному стані: «Члени Уряду, як прості громадяни прийняли рішення перерахувати сім'ї свою місячну зарплату».

Окрім того, за його словами, Уряд прийме рішення про виділення сім'ї Олега Сенцова щомісячної грошової допомоги.

Арсеній Яценюк також доручив Міністерству юстиції разом із Міністерством соціальної політики підготувати відповідні проекти рішень щодо допомоги сім’ї Надії Савченко та родинам «інших в'язнів, заарештованих російським режимом».

Глава Уряду звернувся до Міністра закордонних справ Павла Клімкіна: «Це для нас так само пріоритетне питання в зовнішній політиці. Це наші громадяни, які арештовані Російською Федерацією без будь-яких на те підстав. І наші громадяни повинні бути відпущені – і Сенцов, і Савченко, і будь-хто інший, хто виключно за політично мотивованими, надуманими і авторитарними звинуваченнями знаходиться в застінках у Росії».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua