Має бути забезпечений єдиний підхід у наданні пільг особам, які мають на них право, - Людмила Денісова
четвер, 13 листопада 2014, 02:00

Кабінет Міністрів України вніс зміни до пункту 4 Порядку надання компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках з центральним опаленням. Відповідний проект постанови на засіданні Уряду представила Міністр соціальної політики, кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Людмила Денісова.

Змінами передбачено, що розмір компенсації шахтарям розраховується як сума платежів за послуги з центрального опалення житла, електропостачання та газопостачання (з урахуванням пільг, що надаються відповідно до законодавства) у межах соціальної норми житла та нормативів користування електроенергією і природним газом для приготування їжі, з урахуванням яких надаються пільги з оплати житлово-комунальних послуг.

Як відомо, до прийняття цієї постанови розмір зазначеної компенсації обчислювався, виходячи із норм житлової площі та норм споживання електроенергії і природного газу для приготування їжі, з урахуванням яких призначається субсидія.

«З 1 жовтня 2014 року затверджено нові соціальні норми житла і соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами для надання пільг і субсидій. З метою забезпечення єдиного підходу у наданні пільг особам, які мають на них право, й було прийнято таке рішення Уряду. Зокрема, шахтарям надаватиметься компенсація у межах норм, які застосовуються для нарахування пільг, оскільки компенсація, як і пільга (на відміну від субсидії), надається без урахування доходів пільговика», - роз‘яснила Людмила Денісова.

При цьому Міністр наголосила, що зменшення соціальних гарантій для цієї категорії громадян не відбудеться і, забезпечуватимуться вони на рівні інших категорій пільговиків – учасників бойових дій, інвалідів війни, осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua