Андрій Парубій: Список Яценюка — це хороша практика, коли обговорення може пройти ще задовго до затвердження у новому парламенті
субота, 15 листопада 2014, 02:00

Суспільство має оцінити кандидатури міністрів ще до їх затвердження у новій Верховній Раді, оскільки саме так українська політика може стати публічною та некулуарною.

Про це в ефірі програми "Час. Підсумки дня” на 5 каналі заявив член Політичної та Військової ради “Народного фронту”, кандидат у народні депутати Андрій Парубій, коментуючи оприлюднені пропозиції Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка щодо його бачення нового Уряду.

“Арсеній Яценюк озвучив пропозиції, як власне людина, яку запропонував на пост Прем'єр-міністра, в тому числі Президент України і ряд інших політичних сил.

Я думаю, це хороша, добра практика, коли це робиться не під столом, не кулуарно, не в закритих кабінетах, а коли публічно може пройти обговорення ще задовго до затвердження у новому парламенті”, - заявив Парубій.

“Я не вважаю, що це крок на випередження, це крок до публічних дебатів. Зверну увагу, що Арсеній Яценюк так і вказав, що це ті особи, яких би він хотів бачити - ніяким чином не підмінюючи волю парламентської більшості, а лише висловлюючи своє особисте бачення”, - наголосив представник “Народного фронту”.

У свою чергу Андрій Парубій підкреслив, що робота над коаліцією іде все позитивно і всі п'ять політичних сил працюють над коаліційною угодою.

“Щодо остаточного затвердження коаліційної угоди та кінцевих кадрових пропозиції - це буде вирішено після того, коли депутати приймуть присягу, відповідно до закону стануть народними депутатами. Лише фракції, створені з діючих депутатів, можуть затвердити остаточний зміст коаліційної угоди і кадрові позиції”, - сказав Андрій Парубій.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua