Женевський формат консультацій є одним із найбільш прийнятних для вирішення кризи в українсько-російських відносинах, – Арсеній Яценюк (фото)
вівторок, 18 листопада 2014, 12:33

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк вважає найбільш прийнятним женевський формат консультацій (на рівні Україна-ЄС-США-Росія): «Окрім різного роду двосторонніх і багатосторонніх консультацій, женевський формат ми вважаємо одним із ключових і найбільш прийнятних для вирішення кризи в українсько-російських відносинах», - заявив він після зустрічі з Міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у вівторок, 18 листопада.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості зустрічі з Главою МЗС Німеччини напередодні його візиту до Російської Федерації. Прем’єр-міністр України підкреслив, що Уряд цінує роль Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та Міністра закордонних справ Німеччини «в спробах врегулювати конфлікт, який загрожує не тільки Україні, а й світовому порядку і світовій безпеці».

«Ми ще раз наполягаємо на тому, що Україні потрібен мир, і українська держава, Президент і Уряд роблять все, щоб досягнути мирного вирішення конфлікту на сході», - сказав він.

Водночас Арсеній Яценюк підкреслив, що Мінська угода, яка виконується Україною, «грубо порушується російською стороною»: «Базові пункти цієї угоди - а це відновлення контролю над українсько-російським кордоном, зупинка постачання зброї з Російської Федерації на територію України і відкликання російської армії і російських терористів з території України, - не виконуються».

«Оскільки іншого порядку денного, аніж Мінська угода, немає, Росія повинна виконувати те, під чим підписалася і що обіцяла всьому світу», - наголосив Прем’єр-міністр України. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua