Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Прем’єр-міністром Королівства Норвегія Ерною Солберг (фото)
вівторок, 18 листопада 2014, 14:58

Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов у вівторок, 18 листопада, зустрівся з Прем’єр-міністром Королівства Норвегія Ерною Солберг.

У ході зустрічі, яка відбулася у продовження попередніх перемовин в Осло, сторони обговорили питання щодо двостороннього співробітництва, співпраці між Україною та Норвегією в енергетичній та економічній сферах.

За словами Олександра Турчинова, дуже важливим є те, що в результаті позачергових виборів конституційну більшість у Парламенті отримали демократичні проєвропейські політичні сили.

«Для нашої країни не існує альтернативи європейській та євроатлантичній інтеграції, і Путіну не вдасться зупинити нас на цьому шляху», - наголосив він.

Разом з тим, керівник Парламенту назвав одним з головних пріоритетів роботи нової більшості в Парламенті «виконання Угоди про Асоціацію, яку ми підписали з ЄС».

Окрім того, Голова Верховної Ради додав, що не зважаючи на всі проблеми та «війну, що відбувається на Сході України, наш Уряд працює над тим, щоб відновити зруйновану попереднім режимом економіку країни».

У контексті співпраці нашої країни і Норвегії в енергетичній сфері співрозмовники також обговорили питання реверсних поставок газу з Європи до України.

«Реверсні поставки газу з Європи до України дадуть нам можливість припинити масштабний енергетичний диктат та шантаж Російської Федерації на ринку енергоресурсів», - зазначив О.Турчинов.

Своєю чергою, Е. Солберг висловила підтримку українському народу та владі від влади Норвегії «та всього народу нашої країни».

«Ми вражені процесами, які зараз відбуваються в Україні», - сказала вона, додавши, що результати парламентських виборів відкривають усі можливості для системних законодавчих змін у судовій сфері та для стабільного економічного розвитку.

«Ми знаємо: якщо немає верховенства права, дуже важко досягати економічного зростання. Ми готові підтримувати вас на цьому шляху»,- наголосила Прем‘єр-міністр, додавши, що влада Норвегії готова надавати Україні підтримку, у тому числі, фінансову, в сфері реформування судової та правоохоронної сфер.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua