Арсеній Яценюк: До кінця року для Нацгвардії придбають 50 мобільних пунктів обігріву та ночівлі бійців (фото)
середа, 19 листопада 2014, 02:00

У середу, 19 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Міністерстві внутрішніх справ ознайомився із новою розробкою українських виробників для Національної гвардії України – пересувним пунктом розміщення та обігріву особового складу в польових умовах.

Пересувний пункт, який оглянув Прем’єр-міністр, розрахований на одночасне розміщення 18 військовослужбовців. Він оснащений системою вентиляції, автономним опалювачем та твердопаливною піччю і передбачає можливість підключення побутових електрообігрівачів.

Він призначений для обігріву та розміщення військовослужбовців у зимовий період, зокрема, під час розміщення у відриві від пунктів постійної дислокації, при несенні служби на блок-постах.

Арсеній Яценюк поспілкувався з бійцями Нацгвардії, які вже випробували пересувний пункт, заночувавши в ньому. Вони схвально оцінили умови розміщення в кунгу.

Журналістам Глава Уряду повідомив, що триває процес переозброєння і придбання нових технічних засобів для армії.

Арсеній Яценюк нагадав, що перший проект пересувного пункту розміщення та обігріву особового складу був представлений в кінці вересня під час його відвідання навчального центру Національної гвардії в Нових Петрівцях: «Він був громіздкий, великий і дорогий».

«Протягом двох місяців ми розглядали проекти рішень, яким чином забезпечити ночівлю українських військовослужбовців, щоб це було і якісно, і недорого. Цей проект, який зараз схвалений Урядом, втричі дешевший і мобільний», - повідомив він.

Глава Уряду зазначив, що такі пересувні пункти призначені для другої лінії оборони, а також можуть використовуватися у випадках надзвичайних ситуацій: «Аби військовослужбовці чи особи, яким потрібно бути на відповідних територіях, щоб допомогти цивільному населенню та вирішити ту чи іншу надзвичайну ситуацію, могли нормально жити й нормально перезимувати».

За словами Арсенія Яценюка, до кінця року буде придбано 50 таких пересувних пунктів розміщення та обігріву.

Він зазначив, що для Міністерства оборони є окремий проект, адже «там необхідні більш фортифіковані кунги».

Глава Уряду також повідомив, що Державна прикордонна служба України вже отримала 41 теплий будиночок по лінії міжнародної технічної допомоги зі США: «Другий блок цих кунгів, який зараз іде на Державну прикордонну службу, вже розвантажується в Іллічівську. І хлопці зможуть перезимувати в теплих і нормальних умовах».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua