На західних дипломатів тисне бізнес, який вклав інвестиції в Росію, - Антон Геращенко
середа, 19 листопада 2014, 12:05

Західні дипломати перебувають у стані певного «шпагату»: з одного боку вони розуміють, що йде війна України з Росією, з
іншого – на них тиснуть промисловці, які вклали величезні гроші в економіку Росії.

Про це заявив обраний депутат від «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, коментуючи переговори глави МЗС Німеччини Франка-Вольфганга Штайнмайєра щодо врегулювання конфлікту на Сході України з українською та російською сторонами.

Зокрема, виступаючи в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на «5 каналі» у вівторок, 18 листопада, Антон Геращенко зазначив, що є компанії, які вклали мільярди доларів, надали кредити в газову й нафтову сфери економіки Росії. За словами радника глави МВС, Путін уже передав підприємцям сигнал: якщо ви продовжуватимете тиснути, я вчиню націоналізацію ваших інвестицій. «Загальна сума західних інвестицій в економіку Росії – близько $700 млрд.», - наголосив депутат.

Як пояснив Антон Геращенко, Захід розуміє, що якщо Путін піде ва-банк і забере всю їхню власність, як свого часу зробив у Венесуелі Уго Чавес, це може спричинити новий виток економічної кризи. «Тому вони змушені вести таку політику: один крок уперед, на користь України, два кроки назад», - додав він.

«Не варто також забувати, що у своїй агентурній роботі Путін значну увагу приділяє саме Німеччині – вона йому близька, він пропрацював там багато років, володіє мовою, а чудова людина Герхард Шрьодер працює в нього головою наглядової ради підприємства з будівництва «Північного потоку», - резюмував радник глави МВС.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua