Януковичі можуть повторити долю Ейхмана, - Антон Геращенко
середа, 19 листопада 2014, 13:16

Інтерпол ігнорує запити української сторони щодо оголошення в міжнародний розшук осіб, причетних до переслідування активістів Євромайдану, через тиск з боку Росії.

Про це заявив обраний депутати від «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, станом на сьогодні екс-президент Віктор Янукович, його син Олександр та колишнє керівництво МВС, які причетні до переслідування активістів Євромайдану, перебувають у Росії.

Як пояснив Геращенко в ефірі програми «Сьогодні» на телеканалі ТВі у вівторок, 18 листопада, чиновники з Інтерполу посилаються на ст.3 статуту даної організації, де йдеться про можливість політичного ангажування переслідування підозрюваних у злочині.

«Ми вважаємо, що політично заангажованими є дії Інтерполу», - наголосив Антон Геращенко. «Очевидно, організація піддається впливу з боку Росії, і тому не поспішає оголошувати в міжнародний розшук. Щоправда, ці особи не прагнуть залишати межі РФ», - додав він.

«Я розумію, коли йде боротьба за владу між царьками та диктаторами країн третього світу – це одне. Але у нас інша ситуація: увесь світ бачив, як у центрі Києва гинули люди через те, що працівникам МВС віддавалися злочинні накази вбивати своїх беззбройних громадян», - зазначив радник глави МВС.

На думку Антона Геращенка, українські правоохоронці зможуть затримати Януковичів та колишнє керівництво МВС лише тоді, коли в Росії станеться докорінна зміна влади, або коли Путін настільки заслабне, що ми зможемо диктувати йому наші умови. «Будемо відверті – таке станеться нескоро», - визнав депутат.

«Інший варіант – створювати спеціальні підрозділи на зразок тих, які свого часу створив Ізраїль, щоб знищувати своїх ворогів на відстані – в інших країнах. Так у 1960 році з Аргентини було викрадено головного нациста, який здійснював програму зі знищення євреїв – Адольфа Ейхмана, і стратив його після справедливого відкритого суду в Ізраїлі», - заявив Антон Геращенко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua