Арсеній Яценюк: Замість женевського формату переговорів Росія пропонує «Абхазію номер два» на території України
середа, 19 листопада 2014, 13:36

«Прямих перемовин з російськими терористами ми вести не будемо. Для гарантій досягнення миру потрібен формат,
прийнятний для всього світу і в першу чергу для України», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засідання Уряду в середу, 19 листопада.

Глава Уряду нагадав, що вчора провів низку міжнародних зустрічей, зокрема з Прем'єр-міністром Королівства Норвегія Ерною Солберг, Міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром: «Реагуючи на стандартні заяви російської сторони, хотів би ще раз зазначити – і це спільна позиція Глави української держави і українського Уряду: найкращий і найефективніший формат проведення переговорів – це женевський формат».

Проте, за його словами, «Росія всіма силами і засобами намагається відштовхнутися від цього формату»: «Вона пропонує нам «Абхазію номер два» на території України».

«Прямих перемовин з російськими терористами ми вести не будемо. Якщо хочете миру – виконуйте Мінську угоду. Для гарантій досягнення цього миру потрібен той формат, який прийнятний для всього світу і в першу чергу для України. Нам потрібні гарантії», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що «саме Росія і Кремль зробили населення Донецька і Луганська заручниками і ведуть ситуацію до гуманітарної катастрофи»: «Там вже розпочалися бунти проти так званого "русского мира з АК в руках".

Він наголосив, що Уряд далі буде продовжувати спроби доставити гуманітарну допомогу на території Луганської та Донецької областей: «До того моменту, доки російські найманці будуть знаходитися на території України, немає жодної можливості туди відправляти ні соціальні виплати, ні пільги, ні кошти. Люди бідують».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна «наполягала і наполягає на необхідності виконання всіх дванадцяти пунктів Мінських домовленостей»: «Росія повинна виконати Мінські домовленості і не гратися наперстками, намагаючись легалізувати бандитів і терористів. Ніяких виборів в Донецьку і Луганську не було. І законної влади, окрім української, на території української держави немає. Тільки українська влада, яка вибрана відповідно до українських законів і представляє інтереси українського народу, а не російського режиму».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua