Людмила Денісова: Україна вдосконалює систему захисту прав дітей
п’ятниця, 21 листопада 2014, 02:00

20 листопада 2014 року у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку представник партії-переможця «Народний фронт» на парламентських виборах-2014 Людмила Денісова від імені України підписала Факультативний протокол щодо процедури повідомлень до Конвенції ООН про права дитини.

Церемонія підписання відбулася у рамках участі делегації України на чолі з Міністром у засіданні Генеральної асамблеї ООН високого рівня з нагоди 25-ї річниці Конвенції ООН про права дитини.

Захід зібрав численних представників урядів держав-членів, громадянського суспільства та наукових кіл з метою обговорення стану втілення положень Конвенції ООН про права дитини. Засідання сприяло обміну думками з-поміж численних учасників щодо наявних викликів у сфері забезпечення прав дитини та шляхів їхнього подолання.

Окрім України, Факультативний протокол було підписано також Францією, що збільшило загальну кількість країн, які підписали протокол, до 48.

Метою Факультативного протоколу є забезпечення можливості звернення дітей або їх представників до Комітету ООН з прав дитини з індивідуальними заявами щодо порушень державою їх прав, передбачених Конвенцією про права дитини та факультативними протоколами до неї.

Після підписання Факультативного протоколу від імені України він підлягає ратифікації Верховною Радою України з метою набрання ним чинності для України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua