Під час головування Латвії в Раді ЄС Україна сподівається на скасування віз, - Остап Семерак на зустрічі з керівником МЗС Латвії
п’ятниця, 21 листопада 2014, 15:05

«Уряд повинен бути сформований буквально в найближчі десять днів», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії-переможця на парламентських виборах Арсеній Яценюк журналістам після парафування коаліційної угоди у Верховній Раді України в п’ятницю, 21 листопада. сьогодні, 21 листопада, у першу річницю Революції гідності в Україні.

«Безвізовий режим – це те, чим ЄС може винагородити українських громадян за їхню відданість загальним європейським цінностям. Свобода пересування – це одна з цих цінностей. Я переконаний, що до того часу будуть остаточно виконані всі пункти другої фази лібералізації, і візи будуть скасовані», – сказав український урядовець.

«Україна розраховує на активну підтримку з боку Латвії під час головування в Раді ЄС у першій половині 2015 року», – додав Міністр.

Остап Семерак поінформував латвійську сторону, що Україна продовжує активну роботу з виконання критеріїв другої фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму.

Український Міністр подякував Латвії за підтримку в різних сферах, яку Латвія надає Україні сьогодні. Зокрема, за лікування та реабілітацію українців, котрі постраждали під час воєнних дій, і за надану Україні гуманітарну допомогу.

Крім того, сторони домовилися, що Латвія надаватиме Україні допомогу в проведенні реформ. «Хочемо максимально використати історичний досвід Латвії на шляху наближення до стандартів ЄС», – відзначив Остап Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua