Арсеній Яценюк – суддям і Парламенту: Не дайте можливості знищити закон України про люстрацію
середа, 26 листопада 2014, 16:26

«Виконання закону про люстрацію – це ключове завдання. І ми це завдання взялися виконувати і виконуємо», - підкреслив
Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 26 листопада, на якому Глава Уряду розповів про результати роботи Кабінету Міністрів України за дев’ять місяців.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Парламенті ухвалений «один із найжорсткіших пакетів антикорупційного законодавства, аналогів якому важко знайти навіть в країнах-членах Європейського Союзу»: «Я б це назвав пілотним антикорупційним пакетом, адже такі жорсткі заходи по боротьбі з корупцією, які передбачені цим законом, важко знайти в інших країнах. Тепер наше завдання – імплементувати цей закон».

Він наголосив, що Уряд буде продовжувати виконання закону «не на папері, а на конкретних справах»: «Виконання закону - це конкретні кримінальні справи, це конкретні посадові особи, які посаджені. Це звірені декларації і стиль життя. Якщо ці дві речі не відповідають, то посадові особи звільнені. Це реальні дії».

Глава Уряду підкреслив, що Кабінет міністрів виконує закон України про очищення влади. Було проведено дві хвилі перевірок, під час першої з яких було звільнено близько 40 вищих посадових осіб виконавчої влади, а під час другої – близько 500 осіб.

Він наголосив на необхідності подальшого виконання закону про очищення влади і Кабінетом міністрів України, і правоохоронною системою, і суддівською системою, «яка зараз чомусь почала боротися з законом про люстрацію».

«Звертаюся до суддів і Парламенту не дати можливості знищити закон України про люстрацію, тому що суддівська система так само, а можливо, навіть інколи більше потребує очищення, ніж інші гілки влади», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua